Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu: Mal Varlığımı Bütün Türkiye'ye Göstereceğim

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'daki Millet Buluşması'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin sorunlarının çok büyük olduğunu, tarımın da bu sorunların önemli bir parçası olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’daki Millet Buluşması’nda konuştu. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin sorunlarının çok büyük olduğunu, tarımın da bu sorunların önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin küçük bir ülke olan Hollanda'dan bile daha az tarım ürünü ihraç etmesinin düşündürücü olduğunu vurgulayarak, ülkenin artık dünya ile yarışmak ve bölgesinin lideri olmak zorunda olduğunu ifade etti.

Konuşmasında demokrasi ve özgürlük konularına da değinen Kılıçdaroğlu, gençlerin endişe etmemesi gerektiğini ve özgürlük alanlarını genişleteceklerini söyledi. Attıkları bir tweet yüzünden bile ailelerinin kuşku duymaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ülkede artık demokrasinin olduğunu ve güvenlik görevlilerinin sabahın erken saatlerinde kapılara dayanmayacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu, Konya'nın 18 milyon 700 bin dekar tarım arazisiyle Türkiye'nin önemli bir tarım merkezi olduğunu ifade etti. Ancak 7,5 milyon dekar tarım alanının sistemin dışına çıktığını ve sulamada yeteri kadar yapılmadığını belirtti. Konya Ovası'na 20 yıldır su gelmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, GOP barajından su getireceğini ve çiftçileri mutlu edeceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Türkiye’nin sorunları çok büyük. Tarımın sorunları çok büyük. Konya’dan küçük Hollanda 114 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç ediyorsa, hepimiz şapkamızı önümüze koyup düşünmek zorundayız. Neden bu durumdayız. Türkiye artık dünya ile yarışmak zorundadır. Türkiye artık bölgesinin lideri olmak zorundadır.

Attığınız bir tweet dolayısıyla anneniz ve babanız asla kuşku duymayacak. Çünkü bilecek ki artık bu ülkede demokrasi var. Güneşli günleri hep beraber göreceğiz, motorları maviliklere süreceğiz hiç merak etmeyin. Gençler endişe etmeyin, dünyanın neresine gitmişse bir gencimiz güler yüzle ülkesine dönecek. Sizin özgürlük alanınızı genişleteceğiz. Attığınız bir tweet dolayısıyla babanız veya anneniz kuşku duymayacak çünkü bilecek ki artık bu ülkede demokrasi var. Güvenlik görevlisi sabahın 5'inde, 6'sında kapınıza dayanmayacak bilecek ki bu ülkede artık özgürlük var.

18 milyon 700 bin dekar tarım arazisi var sadece Konya'da. 7,5 milyon tarım alanı sistemin dışına çıktı. Sulamada yeteri kadar olmadı. Meşhur bir baraj, GOP var. Konya Ovası'na 20 yıldır su gelmiyor doğru dürüst. O suyu getireceğim, o çiftçiyi mutlu edeceğim.

Düzeni Ben Değil, Düzeni Siz Değiştireceksiniz. İktidara Ben Değil, Siz Getireceksiniz.

Düzeni ben değil, düzeni siz değiştireceksiniz. İktidara ben değil, siz getireceksiniz. Bu ülkede 5,5 milyon genç ilk kez oy kullanacak ve gençler dünya siyaset tarihine çok güzel bir armağan bırakacaklar. 'Biz otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştirdik' diyeceksiniz.

Kırsalda çalışan bütün gençler ve kadınlar, onların SGK primlerini devlet ödeyecek. Bütün çiftçi kardeşlerime seslenmek isterim. Sizin bankalara, kooperatiflere olan kredilerinizin faizlerini sileceğiz. Siz üreteceksiniz, siz kazanacaksınız. Dışarıdan buğday, arpa, fasulye, canlı hayvan, et, mercimek tamamını bitireceğiz. Herkes üretecek, kazanacak.

Her çocuk okulda sağlıklı bir şekilde beslenecek. Hiçbir aileye yük olmayacaklar, zengin fakir ayrımı olmayacak, herkes aynı çantadan beslenecek. İktidarımızda göreceksiniz 2 kilo et 1 gram altın etmeyecek!

Mülakat kalkacak, torpil bitecek. Kul hakkını yedirmeyeceğiz. Herkesin hakkını teslim edeceğiz. 2 bin 400 yıl önce söylenmiş, devleti yönetenler yönetirken zenginleşirlerse artık halkı değil kendi mal varlıklarını düşünürler. Mal varlığımı açıkladım, adaylığım kesinleştiğinde bütün Türkiye'ye göstereceğim, herkes görecek."

 

"Sizlerle Türkiye’nin sorunlarını konuşmak benim de görevlerimden birisidir.

Mevlana’nın adalet felsefesini tüm dünyaya anlatmak hepimizin görevidir. Benim size sözüm var bu ülkeye adaleti getireceğim.

Adalet sadece mahkeme salonlarında tecelli etmez. Adaleti hayatımızın her alanında gerçekleştirmeliyiz.

Türkiye artık dünyayla yarışmak zorundadır. 

Güneşli günleri hep birlikte göreceğiz, motorları maviliklere süreceğiz.

Gençlere seslendi

Dünyanın neresine gitmişse gencimiz, güler yüzle ülkesine dönecek. Sizin özgürlük alanınızı genişleteceğim. Attığınız tweet dolayısıyla babanız ve anneniz kuşku duymayacak, bilecek ki artık bu ülkede demokrasi var! 

Güvenlik görevlisi sabahın 5'inde kapınıza dayanmayacak, bilecek ki artık bu ülkede özgürlük var. 

Düzeni siz değiştireceksiniz, iktidara siz getireceksiniz. Bu ülkenin 5,5 milyon genci ilk kez sandığa gidecek ve oy kullanacak.

Gençler dünya siyaset tarihine çok güzel bir armağan bırakacaklar. 'Biz otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştirdik' diyeceksiniz.

Kadının, gençlerin sosyal güvenliği olacak. Çiftçiler, üreticiler, sizin bankalara olan faizlerinizi tamamen sileceğiz, ana parayı taksitle alacağız. Siz üreteceksiniz, siz kazanacaksınız. Dışarıdan buğday, arpa, fasulye, canlı hayvan, et, mercimek almayacağız. Herkes üretecek, herkes kazanacak! 

Çiftçilere kırmızı mazot vereceğiz; ÖTV'si KDV'si olmayacak. 

15 Mayıs’ta iktidarız, 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız.

Beşli çetelere değil, size hizmet edeceğim. 

Esnaf bakanlığı kuracağız, esnaf sahipsiz olmayacak. Sicil affı çıkaracağız. Pandemi döneminde kredi verdiler faizini istiyorlar, onu sileceğiz. Stopajı da sıfırlayacağız. 

En hızlı neleri yapacağız? Altı lider bir araya geldik. İsraf haramdır diye biliyoruz. İlk yapacağımız iş israfı önlemek. Bütün savurganları sıfırlayacak bir kararname çıkaracağız. İsraf olmayacak. 

Parlamentodan süratle yasa çıkaracağız. Aile toplumun temel taşıdır. Hiçbir aile kendini sahipsiz hissetmesin. Her aile sosyal devletin koruması altında olsun. Aile destekleri sigortası çıkaracağız. 1971'den beri çıkması gereken bu kanun çıkmadı. Size yardımlar yapılıyor oyunuzu bize verin, yoksa yok diyorlar. Biz hiçbir ayrım yapmayacağız. Hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç ettirmeyeceğiz. 

"Endişe etmeyin, TL olacak"

İsrafı engelleyince Türkiye güçlü, zengin bir ülkedir. Parayı beşli çeteye yedirirseniz size para kalmaz. O paraları son kuruşuna kadar alacağım! Hem diyorlar biz milletçiyiz, hem dolar bazlı garanti! İhale alıyorsun dolarla, kâr veriyorsun dolarla, garanti veriyorsun dolarla... Bütün bunların tamamını milliyetçi kardeşiniz TL'ye çevirecek. Endişe etmeyin, TL olacak. 

Her çocuk okulda sağlıklı bir şekilde beslenecek. Hiçbir aileye yük olmayacaklar, zengin fakir ayrımı olmayacak, herkes aynı çantadan beslenecek. İktidarımızda göreceksiniz 2 kilo et 1 gram altın etmeyecek! 

Mülakat kalkacak, torpil bitecek... Kul hakkını yedirmeyeceğiz. Herkesin hakkını teslim edeceğiz.

"Mal varlığımı herkes görecek"

2 bin 400 yıl önce söylenmiş, devleti yönetenler yönetirken zenginleşirlerse artık halkı değil kendi mal varlıklarını düşünürler. Mal varlığımı açıkladım, adaylığım kesinleştiğinde bütün Türkiye'ye göstereceğim, herkes görecek. 

"Benim de sözüm söz!

Temiz bir siyaset getireceğiz. Vatandaş-siyasetçi arasında güven köprüsünü yeniden inşa edeceğiz. Halktan yana olan bir anlayışı getireceğiz. 

5,5 milyon gençten söz istiyorum. Her arkadaşınızı ikna edeceksiniz, sandığa gidecek ve Millet İttifakı'na oy verecek. Benim de sözüm söz!"