Millet İttifakı Ortak Listeler İçin Kolları Sıvadı: DEVA, GP, SP'den 'İttifak İçinde İttifak' Formülü

TAKİP ET

Millet İttifakı'nda gözler DEVA, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin CHP ile ortaklaşma arayışlarına çevrildi.

Millet İttifakı’nda gözler DEVA, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin CHP ile ortaklaşma arayışlarına çevrildi. İYİ Parti’nin ortak liste yöntemine mesafeli yaklaşması ise diğer partilerin listelerini oluşturma sürecinde yoğunlaşmalarına yol açtı. Çalışmalar sonucunda ortak liste yönteminin, belirlenen illerde tek bir partinin amblemi altında seçime girilmesinin daha avantajlı olacağına karar verildi.

Duvar'ın haberine göre, İYİ Parti’nin seçime sadece kendi listeleriyle girmek istediği 10 il dışındaki illerde de diğer partilerle ortak liste yapmaya sıcak bakmadığı belirtiliyor. Bu tutumu nedeniyle DEVA, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, en fazla milletvekili çıkaracak formülün en az 40 ilde ortak liste ile seçime girmek olduğunu savunan CHP ile ortaklaşma arayışına girdi.

CHP ile üç parti arasında yapılan çalışmalar sonucunda, hangi ilde hangi parti ile seçime girilmesi gerektiğine ilişkin hassas bir çalışma yürütülüyor. Her ilin özgünlüğüne göre belirlenen yöntemler arasında, CHP’nin listesinde ortaklaşma veya CHP olmadan üç partinin işbirliği ile seçime gidilmesi gibi yöntemler bulunuyor.

İttifak İçinde İttifak: DEVA, Gelecek, Saadet

Üç partinin uzlaştığı il bazlı çalışmalar, CHP’nin çalışmalarıyla karşılaştırılacak. Karar verilmesi hedeflenen konular arasında, hangi ilde hangi denklemin kurulacağına dair kararlar da yer alıyor. Üç parti yetkilileri, güçlü olan partinin logosu altında seçime girilebileceğini ifade ediyor.

DEVA, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin ortaklaşma arayışları, İYİ Parti’nin ortak liste yöntemine mesafeli duruşu nedeniyle gündemde yoğunlaştı. Üç parti, en fazla milletvekili çıkaracak formülün, en az 40 ilde ortak liste ile seçime girmek olduğunu savunuyor. CHP ile birlikte yapılan çalışmalar sonucunda, hangi ilde hangi parti ile seçime girileceğine dair kararların alınması hedefleniyor.

millet ittifakı ortak liste Saadet Partisi gelecek partisi deva partisi iyi parti chp