Millet İttifakı'nın 'Parlamenter Sistem Toplantısı'na Gelecek ve DEVA Partisi de Katıldı

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın İstanbul'da düzenlediği "parlamenter sistem toplantısı"na CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin yanı sıra Gelecek ve DEVA partileri de katıldı.

Parlamenter sisteme dönüşün yol haritasını belirlemek üzere İstanbul'da toplanan Millet İttifakı mensubu partilerin hukukçu kurmayları, partilerin parlamenter sistem önerilerini görüştü.

Toplantıya CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin yanı sıra İttifak'ta yer almayan DEVA Partisi ve Gelecek Partisi temsilcileri de katıldı.

HaberTürk'ün haberine göre toplantı sonrasında gazetecilerin cumhurbaşkanı adaylığı konusunda bir sorun olup olmadığına ilişkin sorularına CHP ve İYİ Partili temsilciler "Millet İttifakı'nda hiçbir sorun yok" yanıtını verdi.

Muhtemel cumhurbaşkanı adayı sorusuna ise temsilciler "Millet İttifakı'nın adayı Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak" şeklinde cevap verdi.

Toplantılar Sürecek: Sonunda Hazırlanan Ortak Metin Halka Açıklanacak

Söz konusu toplantının düzenlenmesi talebinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldiği ve bundan sonra da aynı gündemle toplantıların gerçekleştirilmeye devam edileceği belirtildi.

Halka sunulmak üzere ortak bir parlamenter sistem metni oluşturulmak istendiği ve metin ortaya çıktıktan sonra Millet İttifakı partilerinin genel başkanlarının metni halka açıklayacağı bildirildi.

Toplantıya katılan DEVA ve Gelecek Partili temsilciler ise toplantıların amacının İttifak'a katılım değil "temel meselelerdeki ortak noktaların tespit edilmesi" olduğunu kaydetti.

Millet İttifakı'nın Parlamenter Sistem Toplantısı'na Gelecek ve DEVA Partisi de Katıldı