"Millet Uçtu Gitti Uzayda Patates Yetiştiriyor Biz 70'lerin Sorunlarını Tartışıyoruz"

TAKİP ET

Z kuşağından bir gencin sokak röportajında söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu.

"medyali tv'nin" İstanbul Bakırköy'de yaptığı sokak röportajında Türkiye'nin sosyal ve ekonomik durumuna ilişkin görüşlerini paylaşan ve Z kuşağından olduğu belirtilen bir gencin sözleri sosyal medyada gündem oldu.

"Özellikle düşüncelerimizi dile getirme konusunda açıkçası gelecekle alakalı endişe içerisindeyiz" diyen genç, "Ben de özellikle ileride diplomat olmak istiyorum ama şunu gözlemliyorum arkadaşlarım arasında. Biz düşüncelerimizi doğru olarak ifade etsek de karşımıza en çok çıkan şey geçmişle olan kıyas. Günümüzdeki bir sorunla alakalı bir şey dile getirdiğinizde 1980'deki yağ kuyruğuna girmekten bahsediyor insanlar. Ama o dönemin şartlarının kimse farkında değil. Bir Amerika ambargosu var, Türkiye Kıbrıs'a girmiş o dönemde mesela Soğuk Savaş var. Bunlar hiç düşünülmüyor" diye konuştu.

"Günümüzde artık 2021 yılında devletler değil şirketler uzaya gidip patates yetiştiriyor, biz hâlâ 1960'ların, 1970'lerin sorunlarında kalmışız" diyen genç, "Ben sürekli söylüyorum çevremde farklı düşüncedeki insanlarla konuştuğumda da artık bu geçmişin batağından çıkıp birazcık geleceğe bakmamız lazım. Günümüzde ekonomi sorunu var. Ben bir üniversite öğrencisiyim endişeliyim iş bulabilecek miyim, çalışabilecek miyim... Bunu birine söylediğimde bana 80'lerdeki durumdan bahsediyor. Ben üniversite sınavı için 80 liraya kitap alırken millet partiliyor, arabalarıyla geziyor. Geliyorlar cebimdeki telefonu soruyorlar ama benim telefonumu yurtdışındaki adam 300 dolara alırken ben burda 6 bin 7 bin liraya alıyorum. Onun kıyasını kimse yapmıyor. Teknoloji lüks değil şu anda artık bir ihtiyaç. 90'larda insanların telefonu olması bir lükstü ama şu an telefonunuz olmadan hiçbir şey yapamıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Sağ Sol Mevzularından Çıkmalı: Z Kuşağının Farkı Burada

"Kim bize iyi hizmet edecekse o kişinin ülkemizin başına gelmesi lazım" diyen genç "Bu artık siyasetten çıktı, Türkiye sağ sol mevzularından bir tık ayrılması gerek diye düşünüyorum. Hani her kesimde var bu. Yanlış yapsa da aman onu destekliyorum kafasındalar. Bence Z kuşağının en büyük farkı bu. Biz parti ya da kişi bazlı değil, bize hizmet eden geleceğimizi güvence altına alan insanların ülkemizi yönetmesini istiyoruz. Çünkü güven çok önemli. Bütün gençler burada okudukları meslekleri yapabilmek istiyorlar. Çok iyi üniversitelerden mezun olup kasiyerlik yapmak istemiyor insanlar. Ama yurtdışında daha iyi refah seviyelerinde yaşamak için garsonluk yapmak isteyen insanlar var. Bunlar düşünülmeli bence ve çok genç nüfuslu ülkelerden olmamıza rağmen gençlerin çok hor görüldüğü bir ülkede olduğumuzu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Almancılar Tabi Burdaki Hayatı Sevecek Euro 10 Lira Olmuş

"Benim tek temennim parti ya da kişi bazlı değil, ülkeyi yönetenlerin gençlere güven aşılaması lazım" diyen genç "İstihdam için ortam hazırlaması lazım. Ben şu an gidip aileme bana araba alın diyemem. Çünkü ailemin öyle bir bütçesi yok. Maaşlar düşürüldü, pandemi nedeniyle işsizlik arttı. Araba bile lüks artık. Buraya gelen Almancı gurbetçiler tabii burayı sevecekler euro 10 lira olmuşken ben de tabii ki euro kazansam burayı severim. Burda 800 lira yeşil eriğin kilosuydu, aynı birim parayla Almanya'da Nissan Micra alıyorsunuz" dedi.

"Ben ülkemi seviyorum terk etmek istemiyorum" diyen genç "Bize miras bırakılmış, kanlar dökülmüş. Neden gideyim başka bir ülkede şu an Suriyelilerin yaşadığı gibi yaşamak isteyeyim ki, hor görüleyim yani..." diye konuştu.