"Milletvekili" Hülya Atçı Nergis, Mecliste 10 Defa Konuşarak Türk Milletinin Kesesinden 850 Bin Lira Aldı

TAKİP ET

24 Haziran 2018'de AKP'den Kayseri "milletvekili" olarak seçilen Hülya Atçı Nergis, Meclise girdiği günden itibaren geçen 34 ay boyunca toplamda yaklaşık 850 bin TL aldı. Buna karşılık milletin sözde vekili Nergis, Türk milletinden aldığı parayı hak edecek hiçbir şey yapmadı.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre sözde vekil Nergis, Türk milletinin cebinden aldığı maaş karşılığında, kendisine tevdi edilen görev icabı Mecliste katılması gereken yasama çalışmalarına neredeyse hiç katılmadı. Üç yılda hiçbir kanun teklifi, soruşturma, araştırma ve soru önergesine imza atmayan sözde vekil Nergis, TBMM Genel Kurulunda ise çoğu gündem dışı olmak üzere yalnızca 10 defa kürsüye çıktı. Böylece Nergis, kürsüde yaptığı her boş konuşmadan 85 bin TL kazandı.

Artan yoksulluk, halkın elindeki taşınır ve taşınmaz malları bir bir satışa çıkarmasına sebep olurken AKP’ye göre Türkiye’de ev de araba da almak kolaylaştı. Kadına yönelik şiddette kadınları suçlu gösteren açıklamalara imza atan, dil bilgisi kurallarından bihaber cümleler kuran AKP Milletvekili Hülya Atçı Nergis, son olarak "Türkiye'nin ne kadar geliştiğini, gerçekten ev ve araba almanın artık çok kolaylaştığını anlatacağız" cümlesiyle adeta milletle dalga geçerek tepkilerin odağı hâline geldi. Nüfusun büyük bir bölümü yoksulluk sınırının altındaki asgarî ücretle yaşamaya mecbur edilmişken Atçı gibi bu yoksul milletin sırtından geçinen birinin bu sözleri, kendi gelirine göre hesap yaptığına ilişkin yorumları da beraberinde getirdi.

24 Haziran 2018'de AKP’den "milletvekili" olarak seçilen Nergis, Meclise girdiği günden itibaren geçen 34 ay boyunca toplamda yaklaşık 850 bin TL kazandı. Buna karşılık milletin sözde vekili Nergis, Türk milletinden aldığı parayı hak edecek hiçbir şey yapmadı. Türk milletinin cebinden aldığı maaş karşılığında, kendisine tevdi edilen görev icabı Mecliste katılması gereken yasama çalışmalarına neredeyse hiç katılmadı. Üç yılda hiçbir kanun teklifi, soruşturma, araştırma ve soru önergesine imza atmayan sözde vekil Nergis, TBMM Genel Kurulunda ise çoğu gündem dışı olmak üzere yalnızca 10 kez kürsüye çıktı. AKP’li Nergis, Genel Kurulda, Çin virüsüne yönelik dünyada, ülkede ve Kayseri ili Erciyes Üniversitesi’ndeki aşı çalışmaları, kadına karşı şiddet, Kayseri, Çerkez Soykırımı ve Dünya Engelliler Günü hakkında gündem dışı konuşmalar yaptı. Üç yıl üst üste aralık ayında bütçe görüşmelerinde söz alan Nergis, iki kez de araştırma önergeleri hakkında boş konuştu. Her konuşması yaklaşık 85 bin TL'ye denk düşen AKP’li Nergis, TBMM Genel Kurulunda bu yıl ise lütfedip yalnızca bir kez söz aldı.

UYARI: DOĞRU BİLDİKLERİNİZİ UNUTABİLİRSİNİZ

AKP’li Nergis, Meclis’te iktidar olmalarına karşın sosyal medyada toplumun önem verdiği konulara muhalefet etmesi ile tanınıyor. Kurduğu hatalı cümlelerle de tepki çeken Nergis, İstanbul Kanalı, engelli maaşlarının düşük olması ve muhalefet partilerine ilişkin kişisel sosyal medya hesabından şu mesajları paylaştı:

"Kanal İstanbul istememenizde tarafımızdan yapılacak."

"Engelli maşallahı 24 TL idi 900 TL’nin üstüne çıkardık. Vatandaşlarının tamamını genel sağlık şemsiyesi altına alan dünyada tek ülkeyiz."

"Türkiye böyle bir muhalefeti hak etmiyorum. Bu ülkede derdi olanın derdine 19 yıldır olduğu gibi bugünde yarında biz çözeceğiz."

Hülya Atçı Nergis AKP Milletvekili TBMM yasama dönemi yasama çalışmaları milletvekili maaşı kürsü konuşması kanun teklifi 24 Haziran seçimleri