Milletvekili Özgür Ceylan: Cemaatlere Alan Açmaktan Başka Bir Anlamı Olamaz, Kışladan Elinizi Çekin

TAKİP ET

Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları'na giriş şartları arasında bulunan 'irticai ve bölücü görüşleri benimsememiş veya bu faaliyetlere karışmamış olmak' hükmünün kaldırılmasıyla ilgili Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın "Yönetmeliği daha etkin bir hâle getirme gayretinden ibarettir" sözlerine CHP'den yanıt geldi.

Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları'na giriş şartları arasında bulunan ‘irticai ve bölücü görüşleri benimsememiş veya bu faaliyetlere karışmamış olmak’ hükmünün kaldırılıp bunun yerine ‘terör örgütlerine veya millî güvenliğe karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen gruplara üyelik, iltisak ya da irtibatı bulunmamak’ şartının getirilmesiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Geçtiğimiz dönemde meydana gelen olaylardan aldığımız dersler çerçevesinde oradaki yönetmeliği daha etkin bir hale getirme gayretinden ibarettir. Herkesin iyi okuması, anlaması lazım” açıklaması yapmıştı.

"CEMAATLERE ALAN AÇMAKTAN BAŞKA BİR ANLAMI OLAMAZ"

Bakan Akar’ın o açıklamalarını değerlendiren TBMM Millî Savunma Komisyonu CHP Sözcüsü ve Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, şunları söyledi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'ne subay ve astsubay yetiştiren Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları'na giriş şartlarının değiştirilmesi, Saray rejiminin nasıl bir silahlı kuvvetler istediğinin açık göstergesidir. Sözüm ona yönetmeliği etkin hâle getirmek için önceki yönetmelikte net bir şekilde tanımlanan ‘yasa dışı, siyasî, yıkıcı, irticaî, bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş; bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olması’ şartının yeni yönetmelikle kaldırılmasının cemaatlere alan açmaktan başka bir anlamı olamaz."

"KIŞLADAN ELİNİZİ ÇEKİN"

Milletvekili Ceylan, konuya ilişkin değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

"Bu ifadelerin nesi sizi rahatsız etti de değişiklik ihtiyacı hissettiniz? Yanıt oldukça basit, aslında neyi yönetmelikten çıkardıysanız ondan rahatsızsınız demektir. Böylesi bir değişiklik masum bir değişiklikmiş gibi gösterilemez. Saray rejimi ve Sayın Bakan, buradan irtica cümlesini ayıklayarak bence maksadını ortaya koyuyor. Üstüne basarak söylüyoruz, kışladan elinizi çekin. Bunun sonuçları, bu millet için acı ile tecrübe edilmiştir."

Özgür Ceylan CHP CHP Milletvekili Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Hulusi Akar Harp Okulları Astsubay Meslek Yüksekokulları Harp Okulları giriş şartları Harp Okulları yönetmeliği TBMM Meclis TBMM Milli Savunma K