Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Maskeyle Ders Anlatmak Öyle Kolay Değil

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, maskeyle eğitim sürecine ilişkin açıklama yaptı.

Bolu'yu ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, il ve ilçe milli eğitim müdürleriyle bir araya geleceği İl Değerlendirme Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada yüz yüze eğitime ilişkin "Gerekli önlemler alındığı zaman okulları kapatmanın gerek olmadığı da tüm toplum tarafından kabullenilmiş oldu" dedi.

Yüz yüze eğitime kararlılıkla devam ettiklerini belirten Özer, "Hiçbir kesintiye uğramadan gerekli tüm önlemleri alarak süreci başarılı bir şekilde nihayetlendirmek üzereyiz. 2021-2022 yılı eğitim döneminin tamamlanmasına çok az bir süre kaldı" diye konuştu.

"Maskeyle ders anlatmak öyle kolay değil. İklim yavaş yavaş yaza geliyor ve çok büyük fedakarlık gerekiyor" diyen Özer, "Tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Küçük çocuklarımız da büyük fedakarlıkla yaşlarına bakmadan tüm kurallara uyarak, gerekli sağlık tedbirlerini alarak 8 aydır eğitimlerine devam ediyorlar. Gerekli önlemler alındığı zaman en güvenli ortamlar eğitim ortamlarıdır. İnşallah bundan sonra böyle salgınlar yaşanmaz. Artık farklı durumlar olsa bile okulların ilk açılacak ve son kapatılacak yerler olduğunu 2021-2022 eğitim öğretim döneminde görmüş olduk" ifadelerini kullandı.

Daha önce Bilim Kurulu toplantısının ardından okullarda maske zorunluluğunun kaldırılacağı iddiası öne sürülmüştü. 

'Okullarda Maske Zorunluluğu Kalkacak'

milli eğitim bakanı mahmut özer maske yüz yüze eğitim ders anlatmak öyle kolay değil