Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Yüz Yüze Eğitimin Devam Etmesi Milli Güvenlik Meselesidir

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitimin geleceğine ilişkin bir açıklama yaptı.

İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi'nin Şile Necda Moralıgil İlkokulu ve Ortaokulu'nun depreme karşı yenilenmesinin ardından hizmete açılması vesilesiyle düzenlenen programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, salgın sürecinde en çok etkilenen "sektörlerden" birinin "eğitim sektörü" olduğunu söyledi.

"Okulları artık kapalı tutma lüksümüz yok. Okulların yüz yüze eğitime ara vermesinde istediğiniz kadar dijital platformları verimli bir şekilde kullanabilirsiniz ama okul sadece öğretmenin gerçekleştirildiği mekanlar değildir" diyen Özer, "Öğrencilerimizin psikososyal gelişimlerini tamamladığı, ortak çalışmalar üretebildiği, sıcak yemeklerin yenildiği, kültür, sanat ve spor aktivitelerinin yapıldığı mekanlar. Dolayısıyla yüz yüze eğitimin yerine ikame edilecek hiçbir mekanizma yoktur. Ama bu, şu demek değildir; dijital platformlardan vazgeçeceğiz. Hayır ama yüz yüze eğitime devam ederken sürekli dijital platformlardan da destek alacağız" ifadelerini kullandı.

Çin Virüsü temaslısı öğrencilerin tespiti nedeniyle bazı sınıflarda eğitime 14 günlük süre için uzaktan devam edilmesi kararını belirten Bakan Özer, "Eğitim sisteminin, açık ve yüz yüze eğitime devam etmesinin bu süreçte bir milli güvenlik meselesi olduğu yönündeki irademizin arkasında duruyoruz" diye konuştu.

Öğretmenlerde Aşı Oranı Yüzde 92

Öğretmenlerle gurur duyduklarını belirten Özer, öğretmenler arasında ilk doz aşılama oranının yüzde 92, iki doz aşılama oranının ise yüzde 83 oranına ulaştığını kaydetti. Bunun yanında Özer'in verdiği bilgilere göre öğretmenlerin yüzde 5'inin aşı olmamasına rağmen antikor ürettiği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Yüz Yüze Eğitimin Devam Etmesi Milli Güvenlik Meselesidir