Milli Eğitim Bakanlığı, A101 Protokolünden Geri Adım Attı

TAKİP ET

Öğrencilerin ucuz iş gücü olarak çalıştırılması için market zinciri A101'le protokol imzalayan Milli Eğitim Bakanlığı'nın kamuoyundan gelen tepkiler üzerine protokolü iptal ettiği öğrenildi.

Bir süre önce Milli Eğitim Bakanlığı ve A101 zincir marketleri arasında öğrencilerin 4 gün markette işçi olarak çalışması ve 1 gün okula gitmesine yönelik protokol imzalanmıştı. Kamuoyundan gelen tepkilerin ardından Bakanlığın protokolü iptal ettiği öğrenildi.

Gazete Duvar'ın haberine göre ptrokolün iptal edildiğini açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "büyük bir yanlıştan dönüldüğünü" söyledi.

Öğrencilerin gerçekten mesleki beceri kazanabilecekleri yerlerde pratik kazanması gerektiğini belirten Ağbaba, "Sömürü çarkı içerisinde iş kazası tehlikesiyle ucuz iş gücü olarak görülmesi açık ve net eğitim karşıtlığı ve emek düşmanlığıdır. Protokolde çok daha ağır şartlar olduğunu yine basına yansıyan haberlerden görüyoruz" dedi.

Bakanlığın adeta çocuk işçiliği teşvik ettiğini belirten Ağbaba, "Öte yandan, yine basında yer alan haberlere göre üç harfli A101’in kendi çalışanlarını MESEM’e kaydettirip maaşlarını yine İşsizlik Sigorta Fonu’ndan karşılatmaya çalışmasıydı. Bakanlıklar bu konuda acilen soruşturma yapmalıdır. Devlet hiçbir üç harfliyi finanse etmekle mükellef değil. Eğer birileri MEB’in bu açığından faydalanıyorsa en ağır şekilde cezalandırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

milli eğitim bakanlığı a101 protokolünden geri adım attı veli ağbaba chp