Milli Eğitim Bakanlığı Sınıf Anneliği Uygulamasını Yasakladı

TAKİP ET

'Sınıf annesi' uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yasaklandı.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer tarafından gönderilen valiliklere gönderilen ‘Mevzuatta yer olmayan uygulamalar hakkında (Sınıf annesi)’ konulu yazıda, sınıf annelerinin çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladıklarına, ders araç-gereci temini yönünde faaliyette bulunduklarına, zaman zaman derslere müdahil olduklarına ve öğrencilerin görüntülerini kaydettiklerine dikkat çekildi.

Öğretmen dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimin niteliğini bozduğu ve pedagojik ilkelere aykırı durumlar oluşturduğu kaydedilen yazıda “Valiliğinizde okullarda sınıf annesi ve benzeri adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara mahal verilmemesi, bu konuda okulların uyarılması ve gerekli tedbirlerin alınmasını hususunda gereğini rica ederim” ifadelerine yer verildi.

Kararın bildirilmesinin ardından bazı okulların sınıf annelerinin görevlerine son verilmesine dair duyurular paylaştığı görüldü.

Sınıf anneliği konusu zaman zaman kamuoyunun gündemine gelmiş ve tepki çekmişti. Son olarak bir sınıf annesinin bir öğrenciyi azarlarken kaydedilmiş görüntüleri infial yaratmıştı. 

sınıf annesi sınıf anneliği milli eğitim bakanlığı sınıf anneliği uygulaması