Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Öğretmen Adayları İçin Formasyon Açıklaması

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı, formasyon eğitimi alanların öğretmenlik başvurularına ilişkin bir açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Haziran 2020'de Talim ve Terbiye Kurulu tarafından alınan kararla birlikte pedagojik formasyon alanların öğretmen olma haklarını kaldırmıştı.

Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu iş birliği ile öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programları açılacağı belirtilmiş, bu programların öğretmen adayları için ön koşul haline getirildiği bildirilmişti.

Salgının da etkisiyle söz konusu kararın ardından 14 ay geçmesine rağmen hiçbir yükseköğretim kurumu, alınan kararda öngörülen tezsiz yüksek lisans programlarını açmadı.

Talim ve Terbiye Kurulu'nun aldığı yeni kararla birlikte 14 ay önce alınan karar "Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile açılan/açılacak olan öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programı ya da pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını başarıyla tamamlayanların öğretmenliğe başvuru yapabilecekleri" biçiminde genişletildi.

Milli Eğitim Bakanlığı kararı "Bakanlığımız ve YÖK iş birliğiyle açılan/açılacak öğretmenlik meslek bilgisi tezsiz yüksek lisans programı ya da pedagojik formasyon eğitimi sertifikası programını başarıyla tamamlayanlar öğretmenliğe başvurabilecek" ifadeleriyle duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Öğretmen Adayları İçin Formasyon Açıklaması