Milli Eğitim Yerini Mürteci Eğitime Bıraktı: 'Derslere Öğretmen Değil İmam Giriyor, Öğrenciler Ders Saatlerinde Camiye Götürülüyor'

TAKİP ET

Sinop'ta bir imam hatip ortaokulunda imamların ders verdiği ileri sürüldü.

Sinop'un Gerze ilçesindeki Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu'nda imam tarafından ders verildiği ve okul öğrencilerinin ders saatlerinde camiye götürüldüğü öne sürüldü.

Okulda verilen Kuran-ı Kerim dersine cami imamının girdiği ve öğrencilerin okul saatlerinde imamdan ders almak üzere camiye götürüldüğü belirtildi.

Okul saatleri içerisinde camiye götürülen öğrencilerin günün büyük bir kısmını camide geçirdiği ve bunun yanında öğrencilerin yanında öğretmenlerinin değil imam ve hafızların bulunduğu kaydedildi.

Bunun yanında öğrencilerin ödevlerini yapmaması halinde yemek verilmeyerek cezalandırıldığı ve camideki bir hafız tarafından dövüldüğü iddia edildi.

Söz konusu iddiaları sormak üzere okul yönetimine ulaşan Birgün'ün haberine göre okul idaresinin söz konusu iddiaların ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sorulması gerektiğini söylediği, Gerze Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ise topu okul yönetimine attığı belirtildi.

Seçmeli Kuranı Kerim Dersi Zorunlu Olarak Okutulmak İstenmişti

Geçtiğimiz günlerde de seçmeli olarak verilen Kuranı Kerim dersini seçmeyen öğrencilere dersin zorla okutulmak istendiği ortaya çıkmıştı.

Okul Kitaplarında AKP Propagandası

Kuran dersinin seçmeli olmasına rağmen zorunlu olarak okutulmak istenmesinin yanı sıra lise tarih ve birçok diğer dersin kitaplarında açıkça AKP propagandası yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Milli Eğitim Yerini Mürteci Eğitime Bıraktı Derslere Öğretmen Değil İmam Giriyor öğrenciler ders saatlerinde camiye götürülüyor