Milli Füze Sistemine Mete Gazoz'un İsmi Verildi

TAKİP ET

Yeni geliştirilen Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi'ne Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan milli okçu Mete Gazoz'un adı verildi.

Milli okçu Mete Gazoz 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanarak olimpiyat tarihimizin ilk şampiyon okçusu olmuştu. Tarihi başarıya imza atarak adını ilkler listesine yazdıran Gazoz'un adı Roketsan tarafından geliştirilen Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi’ne verildi. 

Yeni nesil 40 milimetre bomba-atar silahlar kullanılarak mevcut konvansiyonel bomba-atar mühimmatının sahip olduğu azami menzilin ötesinde etkiye sahip sisteme METE ismi verildikten sonra, Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi, IDEF 2021’de sergilendi. Mini İnsansız Hava Aracına (İHA) entegre edilmiş şekilde sergilenen METE, yaklaşık 1 kilogram ağırlığı ile birçok platformda kullanılabilmesinin yanında kara araçlarının insansız kulelerine de entegre edilebiliyor. 

Roketsan'ın olası keskin nişancı mevzileri gibi korunaklı olmayan hedeflere ve fırsat hedeflerine karşı etkin vuruş gücü sağlayan sistemi METE'nin günümüzde meskûn mahal harp ortamında bulunan güvenlik güçleri için keskin nişancı, toplu hedef ve düşmanla temasta takviyeye gelen unsurlar gibi tehditlere karşı muharip güç etkinliğinin artırılması ihtiyacı için geliştirildiği belirtildi.

 

mete gazoz roketsan lazer güdümlü mini füze sistem ismi verildi