Milli Gazete Yazarı, Sekülarizmin Bireyleri Yalnızlaştırdığını ve Yoksullaştırdığını İddia Etti

TAKİP ET

Milli Gazete yazarı Fatma Tuncer, sekülarizmin gençleri yalnızlaştırdığını ve yoksullaştırdığını öne sürdü.

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Babalar Günü dolayısıyla gençlerle düzenlenen programda "Şimdi şöyle bir moda başladı. 30 yaşından önce ne erkekler evleniyor ne kızlar evleniyor" demesine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tepki göstermişti.

"Gençler evlenmiyor mu, evlenemiyor mu? 30 yaşına kadar bir gencin iş bulma ihtimali hangi seviyede? Eğer gençler çalışamıyorsa, kendilerinin aldıkları kredileri ödeyecek durumda bile değillerse, ailelerine muhtaçlarsa nasıl evlenecekler. Evlilik öyle kolay bir iş değil ki" diyen Karamollaoğlu, gençlerin evlenmesinin önündeki engelin ekonomi olduğunu savundu.

Saadet Partisi'nin yayın organı Milli Gazete yazarı Fatma Tuncer ise "Gençler evliliği neden erteliyorlar?" adlı köşe yazısında sorunun kaynağını "seküler bakış açısı" olarak gösterdi.

Sekülarizmin genç bireyleri kötü etkilediğini iddia eden Tuncer'in yazısındaki ilgili bölüm şu şekilde:

"Günümüzde seküler bakış açısı ile hareket eden genç bireyler, evliliği özgürlüğü baltalayan bir engel olarak görüp erteliyorlar. Zira materyalist kültür, yaşam tarzımızı,  alış veriş şeklimizi, yeme içme düzenimizi ve evlilik ilgili algımızı doğrudan etkiledi ve bireyselleşen gençlerimiz paylaşıma dayanan evliliği bir meşakkat olarak görmeye başladılar. Zira evlilik paylaşım ve fedakârlığa dayanmaktaydı, genç ise vermekten ziyade almaya odaklıydı ve evliliği gereksiz görmekteydi.

Evliliğin hareketlerini engelleyecek bir kapan, bir esaret olarak gören genç bireyler “bekâr kal özgür ol” sloganı ile hareket edip yalnızlığı tercih ediyorlar. Bu durum gençlerin evliliğin getirdiği manevi kazanımlardan mahrum kalmalarına ve bencilleşmelerine neden oluyor.

Seküler kültürün renklerini taşıyan genç birey, bireysel bir alanda yaşıyor ve yalnızlaşıyor, yoksullaşıyor, sevme potansiyelini kaybediyor. Genç, sahip olduğu imkanları paylaşmaktan kaçınıyor ve bunu bir kayıp olarak görüyor.  Genç, evliliğin yükünü taşıyamayacağına inanıp, yola tek başına devam etmeyi tercih ediyor."

fatma tuncer milli gazete yazar yazarı sekülarizm seküler bakış açısı evlilik gençler evlenememesi erdoğan temel karamollaoğlu saadet partisi yayın organı bireyleri yoksullaştırıyor yalnızlaştırıyor