Milli Güreşçi Reşit Karabacak Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Minderde Türkiye'ye sayısız gurur yaşatan Reşit Karabacak, Çin Virüsü tedavisi gördüğü hastanede hayata veda etti.

Türk güreş camiasının önde gelen isimlerinden Reşit Karabacak, 66 yaşında Çin Virüsü nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Güreşe 19 yaşında İzmir'de başlayan Karabacak, genç yaşta serbest stilde Balkan birinciliği elde etmiş, bu başarısını Akdeniz ve Avrupa şampiyonlukları takip etmişti. İlerleyen yıllarda Milli Takım Antrenörü olarak da Türk güreşine hizmet etmeye devam eden Milli Güreşçi, bir süre önce Çin Virüsü'ne yakalanmış ve Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Tedavi gördüğü hastanede kalp krizi geçiren Karabacak, 66 yaşında hayata veda etti.

Karabacak'ın vefatının ardından Türkiye Güreş Federasyonu da bir başsağlığı açıklaması yayımladı:

"Minderde kazandığı başarılarla Türkiye’ye büyük mutluluk yaşatan Avrupa şampiyonu ve milli takım antrenörü Reşit Karabacak, Covid 19 tedavisi gördüğü Bursa devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Türk güreşinin önemli isimlerinden 66 yaşındaki Karabacak, güreşe İzmir’de 19 yaşındayken başladı. Karabacak, ilk şampiyonluğunu da güreşe başladıktan 1 yıl sonra, serbest stilde Balkan birinciliği ile elde etti. Sonrasında Akdeniz ve Avrupa şampiyonu olan Karabacak, dünya şampiyonalarında da elde ettiği başarılarla Türkiye’nin gururu oldu.

Karabacak, sporu bıraktıktan sonra milli güreş takımının antrenörü olarak görev yaptı. Bir süre önce Covid 19 hastalığına yakalanan Karabacak geçtiğimiz gecede kalp krizi geçirdi. Durumu günden güne ağırlaşan şampiyon güreşçi daha fazla direnemedi ve hayatını kaybetti. Türk güreşine büyük hizmetleri dokunan Reşit Karabacak’a Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve tüm güreş camiasına başsağlığı dileriz."

milli güreşçi reşit karabacak güreş federasyonu avrupa şampiyonu akdeniz şampiyonu