Milli Lider Kırımoğlu "Karabağ Azerbaycan'ın Toprağıdır"

TAKİP ET

Kırımoğlu, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaşın Azerbaycan topraklarında gerçekleştiğini, Karabağ'ın Azerbaycan'a ait olduğunu vurgulayarak sorunun çözümünün Ermenistan'ın işgali sonlandırmasından geçtiğini söyledi.

Türk dünyasının çeşitli bölgelerinden, Azerbaycan’a destek mesajları gelmeye devam ediyor.

Kırım Tatar Türklerinin Milli Lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da yaptığı açıklamayla Karabağ’da çözümün yalnız uluslararası kaidelere göre mümkün olduğunu ve Ermenistan’ın işgal ettiği toprakları terk etmesi gerektiğini vurguladı.

Azerbaycanlı gazeteci Ceyhun Aşirov ve Kazakistanlı gazeteci Nazgul Kenzhetay ile gerçekleştirilen görüşmede Kırımoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Azerbaycan ve Ermenistan arasında açık bir savaş var ama savaş Azerbaycan toprağında. Çünkü Karabağ, Azerbaycan’ın toprağıdır. Orada, yüzde yüz uluslararası kaideler Azerbaycan’ın tarafındadır. Şimdi onlar bekliyorlar ki, bu füzelere karşılık olarak Azerbaycan tarafı da karşılık versin. O zaman Rusya için Azerbaycan’a müdahale etme fırsatı doğacak. Burada dünya kamuoyunun bunu iyi anlaması ve bir çözüm bulması lazım. Çözümün ise yalnızca uluslararası kaidelere göre olması lazım. Uluslararası kaidelere göre Ermenistan’ın işgal ettiği toprakları terk etmesi lazım, dünyaya bunu anlatmak gerek.”

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

mustafa abdülcemil kırımoğlu milli lider kırım tatar ukrayna milletvekili ermenistan işgal rus müdahalesi azerbaycan karabağ