Milli Savunma Bakanlığı Rusya'nın Balistik Saldırısı Hakkında Açıklama Yaptı

TAKİP ET

Suriye'de rejim kontrolü elinde bulunan bölgeden, Suriye'nin kuzeyinde sivillerin bulunduğu Cerablus ve Bab ilçelerinde iki ayrı noktayı balistik füze atıldı. Saldırıların Fırat Kalkanı bölgesinde gerçekleştirildiğini belirten Milli Savunma Bakanlığı (MSB),Rusya tarafına bildirimde bulunulduğunu açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'de rejim kontrolünde bulunan Kuveyris Havaalanı'ndan çok namlulu roketatar (ÇNRA) sistemi ve balistik füzelerle Cerablus ve Bab'daki sivil yerleşim noktaları ile akaryakıt tankerlerinin hedef alındığını ve sivil yaralıların bulunduğunu bildirdi.

MSB'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki Cerablus ve Bab ilçelerine düzenlenen balistik füze saldırısına ilişkin bilgi verildi.

Saldırının rejim kontrolünde bulunan Halep'teki Kuveyris Havaalanı'ndan düzenlendiği belirtilen açıklamada, ateşlenen ÇNRA ve balistik füzelerin, kuzeydeki Cerablus ve Bab ilçelerindeki sivil yerleşim yerleri ile akaryakıt tankerlerinin park noktalarını hedef aldığı kaydedildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Suriye'de Rejim kontrolünde bulunan Halep’teki Kuveyris Havaalanı’dan ateşlenen ÇNRA ve balistik füzeler, kuzeydeki Cerablus ve El Bab ilçelerindeki sivil yerleşim yerleri ile akaryakıt tankerlerinin park noktalarını hedef almıştır. Sivil yaralılar bulunmaktadır. Fırat Kalkanı bölgesine yönelik gerçekleşen ve sivilleri hedef alan atışların başlamasını müteakip atışların durdurulması için RF tarafına bildirimde bulunulmuş, belirlenen hedefler ateş altına alınmıştır. Bölgedeki birliklerimiz ikaz edilmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir."

Terhin ve Hamran bölgeleri, 5 Mart'ta da balistik füze saldırısında saldırıda 4 sivil ölmüş, 28 sivil de yaralanmıştı. Ülkenin kuzeyindeki Bab ve Cerablus ilçeleri, terörden arındırılan Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde yer alıyor.

msb milli savunma bakanlığı suriye fırat kalkanı cerablus bab el bab el rusya esed eset esad esat putin balistik füze saldırı petrol bombardıman 4 sivil sivil yaralı