Milli Savunma Bakanlığı'ndan '5 General İstifa Etti' İddiasına İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı, 5 generalin istifa ettiğine ilişkin iddialar hakkında açıklama yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada 5 generalin istifa ettiğine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek "İki generalimiz sağlık ve ailevi nedenlerle emeklilik talebinde bulunmuş ve talepleri kabul edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Yalnızca 2 generalin emeklilik talebinin istifa şeklinde yansıtılarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıpratılmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada "Sayılar ve isimler vererek olumsuz algı oluşturmaya çalışmak; iyi niyetle açıklanması mümkün olmayan, hem emeklilik talebinde bulunan personelimizin kişilik haklarına saygısızlık hem de TSK’nı yıpratmaya yönelik algı oluşturma çabaları olarak değerlendirilmektedir. Asılsız haberlerle hakları ihlal edilen personelimizin gerçeği yansıtmayan haber veya yorumlara karşı her türlü hukuki yola başvurma hakkı saklıdır" denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde muvazzaf her personelin bu kutsal vazifeyi seçmesi kadar emekli olmak istemesinin de en doğal hakkı olduğu belirtilen açıklamada söz konusu 2 generalin emeklilik dilekçelerinin 31 Ağustos 2021'de tamamlandığı ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan 5 General İstifa Etti İddiasına İlişkin Açıklama