Millilerin Nefesi Yetmedi: 3-3

TAKİP ET

Dünya Kupası Avrupa Elemeler G Grubu üçüncü maçında Letonya'yı konuk ettiğimiz maçtan 3-3'lük beraberlikle ayrıldık.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maça; Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Ozan Kabak, Caner Erkin, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı, Kenan Karaman, Burak Yılmaz ilk 11'i ile çıktık.

1924'ten bu yana mağlup edemediğimiz ve 2004 Avrupa Kupası elemelerinde dramatik bir şekilde elendiğimiz Letonya'ya karşı galibiyete çok yaklaştığımız maçtan 3-3'lük beraberlikle ayrıldık.

İki kez öne geçmesine rağmen Millilerimiz Letonya'nın geri dönüşüne engel olamadı.

Maçın henüz 2. dakikasında Kenan Karaman'ın sol ayağıyla sert ve düzgün vuruşuyla öne geçtik. Dakika 33'te ise Hakan Çalhanoğlu ceza sahası dışından Letonya ağlarını buldu. Bu golün hemen ardından 35. dakikada Letonya, Savalnieks'in golüyle durumu 2-1'e getirdi.

Maçın ikinci yarısında 52. dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle 3-1'lik skorla iki farkı tekrar yakaladık. Sevincimiz yine uzun sürmedi ve Uldrikis dakika 58'de farkı bire indiren golü attı. Dakika 78'de ise Ikaunieks'ten yediğimiz golle durum 3-3'e geldi ve maç bu skorla sona erdi.

Bu yaz oynanacak Avrupa Futbol şampiyonasının ardından gruptaki dördüncü maçımızda 1 Eylül 2021 tarihinde Karadağ'ı ağırlayacağız.

a milli takım milli takım türk milli türk futbol futbol milli burak yılmaz umut meraş yusuf yazıcı zeki çelik milli takıma gelemeyecek milli takım izin izin verilmedi fransa türk fransada türk lille türk fransa