Milliyet Yazarı Hadise'nin Eurovision Kıyafetinin Etkisinden Çıkamadı: Türkiye İlk Darbeyi Hadise'den Yedi

TAKİP ET

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, Türkiye'nin Eurovision'a katılmama sebebi olarak Hadise'nin Eurovision'da giydiği kıyafeti gerekçe gösterdi.

Milliyet gazetesinin köşe yazarı Ali Eyüboğlu, Türkiye'nin 2013'te ani bir kararla Eurovision'dan çekilmesini şarkıcı Hadise'nin kıyafetlerine bağladı.

Türkiye'yi 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ''Düm Tek Tek'' isimli şarkıyla temsil eden Hadise, final performansında giydiği kırmızı iddialı kıyafetiyle gerektiği gibi sahne şovu yapmış, izleyicilerin de beğenisini toplamıştı. Ancak Hadise'nin sahne performansına değil de giydiği kıyafetin açıklığına takılmış olan Eyüboğlu, 2009 yılında kaleme aldığı ''Kadın şarkıcılar Eurovision'u unutsun'' başlıklı yazısında TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in Hadise'nin giydiği kıyafetten rahatsız olduğunu ve iktidarın yarışmaya artık kadın sanatçı göndermeyeceğini yazmıştı.

İsyan Edenlere Cevap: Sebep Hadise

Türkiye'nin yarışmaya katılmama kararı her yıl yarışma gününde tekrar gündeme gelirken, bu yıl da yarışmayı izleyen Türk vatandaşlar Türkiye'nin yeniden yarışmaya katılmasını talep etti.

Sosyal medyada gündem olan 'neden katılmıyoruz' sorusu yüzlerce kez sorulurken Eyüboğlu konuya 'açıklık' getirdi. Yıllar geçmesine rağmen Hadise'nin kırmızı kıyafetinin etkisinden çıkamayan Eyüboğlu, “Türkiye bugün #Eurovision’a katılmıyorsa ilk darbeyi Hadise’den yemiştir!'' dedi.

 

 

milliyet yazarı ali eyüboğlu eurovision hadise kırmızı kıyafet trt müdür iktidar tartışma