Milliyetçi Aydınlardan Önemli Eser: Medeniyet Tartışmaları

TAKİP ET

Türk milliyetçisi aydınların kaleminden medeniyet kavramına dair birbirinden kıymetli yazıların yer aldığı Medeniyet Tartışmaları adlı eser Ayşegül Doğrucan'ın editörlüğünde yayımlandı.

Türk milliyetçisi aydınlar, Türk akademisine önemli bir eser daha kazandırdı. 12 ismin yazısının yer aldığı Medeniyet Tartışmaları: Türk Milliyetçisi Akademisyenlerin Bakışıyla isimli eser, Ayşegül Doğrucan'ın editörlüğünde ve Azmi Karamahmutoğlu'nun sunumuyla Altınordu Yayınları'ndan yayımlandı.

Türkçülüğü sistematize eden fikir insanı olarak da anılan Ziya Gökalp'ten bu yana medeniyet kavramına dair bir suskunluğa gömülen milliyetçi camianın sessizliğini dağıtan bu ciddi çalışmaya Mehmet Fatih Doğrucan, İskender Öksüz, Ali Akar, Özkul Çobanoğlu, Altay Tayfun Özcan, Mevlüt Albayrak, Kemal Üçüncü, Kevser Çelik, Süleyman Dönmez, Levent Bayraktar, M. Bahadırhan Dinçaslan ve Halil Yıldırım katkı sağladı.

Medeniyet Tartışmaları: Türk Milliyetçisi Akademisyenlerin Bakışıyla Mehmet Fatih Doğrucan İskender Öksüz Ali Akar Özkul Çobanoğlu Altay Tayfun Özcan Mevlüt Albayrak Kemal Üçüncü Kevser Çelik Süleyman Dönmez Levent