Milliyetçi Gençlik Kongresi Bildirisi

TAKİP ET

30 Ekim'de Ankara'da toplanan Milliyetçi Gençlik Kongresi bildirisi yayımlandı.

TamgaTürk kurucusu M. Bahadırhan Dinçaslan'ın çağrısıyla 30 Ekim'de Ankara'da toplanan Milliyetçi Gençlik Kongresi, kuruluşunu bir bildiriyle ilan etti. 

İstanbul'da yapılacak ikinci toplantının ardından resmi hüviyetine kavuşacağı bildirilen Milliyetçi Gençlik Kongresi'nin ilk bildirisi şöyle:

Milliyetçi Gençlik Kongresi Bildirisi

Türk Milliyetçiliği, “aziz millet” yahut “İbrahim milleti” diyenlerden, Türklere zulmeden ülkelerin sözcülüğüne soyunanlara uzanan birçok yapı ve şahıs tarafından sahipsiz zannediliyor.

Adi suçlulardan organize çetelere birçok yapı ve şahıs, işlediği suçu bozkurt sembolümüzün arkasına saklanarak aklamaya çalışıyor.

Yirmi yıldır mevcut iktidar ve onun kirli siyasetinden başka bir yönetim anlayışı görmemiş olan yeni nesiller, milliyetçiliğe son sığınak muamelesi yapanlar yüzünden Türk kimliğinden ve milliyetçilikten soğuyor.

Bu ahval ve şerait içinde vazifesinin farkında olan Türk milliyetçileri olarak bizler ilan ederiz ki;

Türk milliyetçiliği despot meşrulaştırma aracı değildir.

Türk milliyetçiliği tarihi figür ve olaylardan dem vurup durmak, boş konuşmak, yaşayan Türk’ün haline, kaygılarına ve ihtiyaçlarına kayıtsız kalmak değildir.

Türk milliyetçiliği rasyoneldir, bilimseldir, yüksek bir ahlak ve seciye gerektirir.

Türk milliyetçiliği istiklal mücadelesi olduğu kadar, bir hürriyet savaşıdır.

Türk milliyetçiliği ikonlar, kurumlar yahut semboller üzerinden kimsenin tekeline giremez. Türk milliyetçiliğinin yegane sahibi milletin kendisidir.

Türk milliyetçiliği yalnızca gerçek sahibine, büyük Türk milletine hizmet eder.

Bu ilanın gerekliliğini hissederek yaptığımız ilk toplantının neticesinde, Milliyetçi Gençlik Kongresi kurulmuştur. Ankara’da yapılan bu toplantıda, kongre olarak örgütlenme, düzenli olarak toplanma, siyasetten akademiye beşeri hayatın bütün alanlarında Türk milliyetçiliğini temsil etme, bu alanlardaki etkinlikleri, demeçleri, kampanyaları ve ifadeleri Türk milliyetçiliği cihetinden değerlendirme ve vardığımız neticeleri kamuoyuyla paylaşma kararı alınmıştır. Örgütlenmenin usullerinin belirleneceği ikinci toplantımızı takiben bir dernek olarak resmi faaliyetlerimiz başlayacaktır.

Rasyonel düşünceyi, bilimin rehberliğini, bireyin ve ekonomik sistemin dengeli serbestliğini benimseyen ve savunan bütün Türk milliyetçilerini, milliyetçi ideolojinin bu esaslar üzerinde yeniden ve çağı yakalayarak yükselmesi için vereceğimiz mücadeleye katılmaya davet ediyoruz. İstanbul’da düzenlenecek ve tarihi çok yakında ilan edilecek olan ikinci toplantımız üyelik şartlarını, toplanma periyotlarını ve faaliyet usullerini belirleyecektir.  

Kısa vadeli hedefimiz, zehirli fikirlerini milliyetçi sembolleri kullanarak yayanların kötü temsilini sınırlayacak bir temsil kazanmak ve evrensel bir değer yaratan yeni milliyetçi düşünceyi, tarihi terekemizdeki eşsiz cevherlerden faydalanarak yeniden inşa etmektir. Türk deyince bütün Türk Dünyasını anlayan, milliyetçilik deyince gerçekçi ve akılcı bir zeminde bu Türklerin meselelerini çözme mücadelesini vazife bilen bir kadro yaratmak bunun için zaruridir.

Uzun vadeli hedefimizse, yalnız Türkiye ve diğer Türk Cumhuriyetleri’nde değil, vaktiyle Atatürk döneminde gerçekleştiği gibi komşularımıza ve dünyaya öncülük eden, ilham veren yeni bir anlayışın, düşünce ve siyaset tarzının rüştünü ispat etmektir.

Bu bildiri, ikinci toplantımız için bir davet olup, detaylı beyannamemiz ikinci toplantıyı takiben paylaşılacaktır.

Milliyetçi Gençlik Kongresi Adına

M. Bahadırhan Dinçaslan

Milliyetçi Gençlik Kongresi toplantı yeni milliyetçilik M. Bahadırhan Dinçaslan TamgaTürk