Milliyetçi Kongre Derneği'nden Doktorlara Çağrı: Türk Hekimi Mesleğine Sahip Çık

TAKİP ET

Milliyetçi Kongre Derneği, Türk hekimlerine, TTB seçimlerinde oy kullanması için çağrı yaptı.

Milliyetçi Kongre Derneği, yayımladığı açıklamasında Türk hekimlerine, Kürtçü terör örgütü PKK'nın güdümüne giren Türk Tabipleri Birliği(TTB)'nin Nisan ayında yapılacak seçimlerinde oy kullanması çağrısında bulundu.

'Türk Hekimi, Mesleğine Sahip Çık!'

Milliyetçi Kongre Derneği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Hekimleri kamu nezdinde temsil eden meslek kuruluşu Türk Tabipleri Birliği'dir (TTB). TTB’nin mevcut yönetiminin, asli görevi olan mesleki haklar ve sorumlulukları düzenlemek ve denetlemekten uzak olduğu herkesin malumudur. Dahası, bölücü terör örgütüne yönelik operasyon yapıldığında "Savaş bir halk sağlığı sorunudur." diyen ancak şehit haberlerine taziye bile yayımlamayan TTB yönetiminin hekimlerin itibarını ne için harcadıkları göz önündedir.

TTB’nin bu hali, hekimlerin haklarını savunma çabasında her zaman bir ayak bağı oluyor. Sağlık sisteminin idaresindeki yanlışlara yönelik girişimlerde hekimleri temsil eden kurumun bu hali kasten öne sürülerek hekimlik aşağılanmaktadır. Bu durum hekim haklarını vermek istemeyen idarecilerin elinde koz haline gelmektedir.

“TTB beni temsil etmiyor!” söyleminin bir faydası olmadığı görülmüştür. Gerek kanunen gerek kamuoyu önünde TTB hekimlerin geçerli temsilcisidir.

Vatanını seven bir hekimin asla memnun olamayacağı TTB yönetiminin mükerrer seçimlerle görevde kalmasının yegane sebebi hekimlerin seçime iştirakinin düşük olmasıdır. 31 binden fazla hekimin görev yaptığı İstanbul’un tabip odasında seçime katılan hekim sayısı ancak 3500’lerdedir. Bu sebeple TTB yönetimi hekimlerin genelini yansıtmayan azınlık bir grubun tahakkümünde bulunmaktadır.

Nisan 2024’te yapılacak TBB seçimleri için üye listeleri Mart ayında kesinleşecek ve TTB’ye gönderilecektir. Şubat ayının son haftasına kadar üye olanlar seçimlerde oy verebilecektir. Oy verebilmek için aidat ödeme şartı bulunmamaktadır. Siz de meslek kuruluşunuzu demokratik yollarla yanlış ellerden kurtarmak için görev yaptığınız ilin tabip odasına üye olun ve sizi temsil edecek bir TTB yönetimi için seçim günü oy kullanın.

Türk hekimlerini hem mesleğin temsilini hem Türk adını taşıyan kurumlarımızı işgalden kurtarmak için mutlaka seçimlerde oy kullanmaya davet ediyoruz.

Milliyetçi Kongre Derneği Sağlık Komisyonu''

 

Milliyetçi Kongre Derneği Türk Tabipleri Birliği Türk Hekimi Çağrı