Milliyetçi Kongre Derneği Suudilerin Hadsizlik Yaptığı Süper Kupa Finali Hakkında Açıklama Yaptı

TAKİP ET

Milliyetçi Kongre Derneği Süper Kupa Finali hakkında açıklama yaptı.

Milliyetçi Kongre Derneği, Suudilerin büyük hadsizlik yaparak Süper Kupa Final maçı öncesi Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Büyük Atatürk tişörtleri ve "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünün yazılı olduğu pankart ile çıkmasına izin vermemesi üzerine açıklama yaptı.

Derneğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Türklere isyan eden bir soyun milletini köleleştiren, milletinin kadınlarını kölelerin dahi imreneceği şartlarda yaşamaya zorlayan neslinin krallık sürdüğü Suudi Arabistan'da Atatürk pankartının rahatsızlık uyandırması normaldir." ifadesi kullanıldı ve takımlara maça çıkmama çağrısında bulunuldu.

Yapılan açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

"Türklere isyan eden bir soyun milletini köleleştiren, milletinin kadınlarını kölelerin dahi imreneceği şartlarda yaşamaya zorlayan neslinin krallık sürdüğü Suudi Arabistan'da Atatürk pankartının rahatsızlık uyandırması normaldir. Türk kulüplerinin zeki, çevik ve ahlaklı spor vizyonuyla uzaktan yakından alakası olmayan bir gayrımedeni ülkede müsabaka yapmasını başından beri yanlış buluyorduk. Gelinen noktada Atatürk'ümüze tahammül edemeyenlerin ülkesinde müsabaka gerçekleşmemesi için kulüplerimize çağrıda bulunuyor ve bu kararı netleştirirlerse arkalarında olduğumuzu beyan ediyoruz. Kamuoyuna Saygılarımızla"

milliyetçi kongre derneği süper kupa açıklama