Milliyetçiliği Suç Sayan AKP'ye Tepki Büyüyor

TAKİP ET

Sığınmacı haberleri sebebiyle tutuklanan Türk milliyetçisi gazeteci Serkan Kafkas'ın "milliyetçi paylaşımlar yaptığı" gerekçesiyle suçlanmasına tepki büyüyor.

Sığınmacı haberleri sebebiyle tutuklanan Türk milliyetçisi gazeteci Serkan Kafkas'ın "milliyetçi paylaşımlar yaptığı" gerekçesiyle suçlanmasına tepki büyüyor. 

Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak'ın tutuklanmasının ardından bugün Serkan Kafkas da tutuklandı. Kafkas "milliyetçi paylaşımlar yaptığı" gerekçesiyle suçlandı.

Türk Milliyetçisi Gazeteci Serkan Kafkas Çıktığı Mahkemece Tutuklandı

Vatandaşlar ile birlikte siyasiler ve gazeteciler de milliyetçiliğin suç sayılmasına sosyal medyada tepki gösterdi.

Eski MHP Milletvekili ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Atila Kaya duruma tepki gösterdi ve Alparslan Türkeş'e atıf yaparak "Milliyetçiliği suç olarak kabul ediyorsanız, ölünceye kadar bu suçun faili olacağım!" dedi.

Türk Ocakları ise akşam saatlerinde konuyla ilgili "MİLLİYETÇİLİK SUÇ DEĞİLDİR!" başlığıyla bir açıklama yaptı. Açıklamada "Bilinsin ki, bu devlet milliyetçi bir anlayışla millî devlet olarak kurulmuştur ve milliyetçilik, Türkiye’nin bekasını sağlayacak tek fikirdir. Bizler Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında da Türk milletini yüceltmek davası olarak gördüğümüz milliyetçilik anlayışımızla Türklüğe hizmet etmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

 

MİLLİYETÇİLİK SUÇ DEĞİLDİR️

Anayasa’nın dibaçesi, “Türk Vatanı ve Milletinin ebedî varlığını ve Yüce Türk Devleti’nin bölünmez bütünlüğünü belirleyen bu Anayasa, Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu, ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’ün belirlediği milliyetçilik anlayışı ve… pic.twitter.com/G04NfUbL5X

— Türk Ocakları

milliyetçilik milliyetçi paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle milliyetçilik suç serkan kafkas