Milyarder Jeff Bezos, Bu Yıl Uzay Gezisi Düzenleyecek

TAKİP ET

Milyarder iş insanı Jeff Bezos'un roket şirketi Blue Origin, New Shepard aracıyla ilk uzay gezisini 20 Temmuz'da yapmayı planlıyor.

Altı yolcu kapasiteli araç dünyadan 100 kilometre yükseğe, yörünge altı uzaya kadar çıkacak. Bu, uzay yolcularının birkaç dakikalığına ağırlıksızlığı deneyimlemek ve gezegenimizin ‘kıvrım’ını görmek için yeterli yüksekliğe ulaşacağı anlamına geliyor. Yolcuları uzaya çıkaran kapsül, daha sonra paraşütle Dünya’ya dönecek.

Uzay yolculuğunun bilet fiyatı sır gibi saklanırken koltuklardan birinin beş hafta sürecek çevrim içi açık artırmaya çıkacağı, elde edilen gelirin ise şirketin vakfı yararına kullanılacağı belirtildi. Reuters 2018’de, Blue Origin’in en az 200 bin dolara bilet satmayı planladığını bildirmişti.

Şirket yetkililerinden Ariane Cornell, manzaranın harika olacağını belirterek Temmuz'daki ilk uçuştan sonra yıl sonuna kadar uzaya birkaç gezi daha planlandığını söyledi. Cornell, uçuş sayısını artırmayı ve bunun için ABD dışında da kalkış noktaları eklemeyi amaçladıklarını belirtti.

İlk uzay uçuşunda yeniden kullanılabilir uzay aracı, Teksas’tan kalkacak ve yine aynı yere inecek.

Bugüne kadar yalnız 569 insanın uzaya çıktığını belirten Cornell, "Bu sayıyı büyük ölçüde artırmak üzereyiz" dedi. Öte yandan bu tarihî uzay gezisinde Bezos’un da yolcular arasında bulunup bulunmayacağı bilinmiyor.

Jeff Bezos milyarder iş adamı milyarder Blue Origin Uzay gezisi uzay seyahati New Shepard Uzay Uzay yolculuğu