Milyonluk Kıraathane İhalesi AKP'li İsme Gitti

TAKİP ET

AKP'li Mamak Belediyesi'nin 'muhtelif mahallelerde yapılacak millet kıraathaneleri' ihalesi AKP Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi ve AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Osman Özdemir'e verildi.

Mamak Belediyesi, 4 Mayıs'ta AKP’li Murat Köse başkanlığında “Muhtelif Mahallelerde Millet Kıraathanesi, Kütüphane Yapılması ve Kültürel Tesislerin Tadilat İnşaatı” ihalesi düzenledi. İhalede sekiz inşaat firması doküman satın aldı ancak yalnızca iki firmadan teklif geldi. Teklif veren firmalardan biri geçersiz sayılınca geriye yalnızca MABEL Mamak Turizm İnşaat Çiçekçilik Sağlık Hizmetleri isimli belediye iştiraki kaldı ve 31 Mayıs'ta Osman Özdemir ile sözleşme imzalandı.

İhalenin ardından Osman Özdemir'in AKP Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğu öğrenildi. Ayrıca Özdemir'in sosyal medyadaki hesabının biyografisinde Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı yazdığı da görüldü.

AKP'li bir ismin AKP'nin düzenlediği ihalenin kazananı olmasının etik olmadığını ve söz konusu ihalede milyonları bulacak maliyetin gizli tutulmasının oldukça şüpheli olduğunu belirten CHP Ankara Mamak Belediyesi Grup Başkanvekili Ferat Tokmak, “İhaleyi yapan da AKP’li alan da… Yaklaşık maliyetin ihaleden önce öğrenilmesi ihtimali çok yüksek. Bunun kasıtlı yapıldığını düşünüyoruz” dedi.

akp mamak belediyesi ihale kıraathane osman özdemir