Milyonluk Online Alışveriş Vurgunu: 'Trendsiparis.com'

TAKİP ET

Ticaret Bakanlığının güvenli alışveriş platformuna kaydolan "Trendsiparis.com" isimli sitenin sahipleri iki ay içerisinde milyonluk vurgun yapıp kayıplara karıştı.

Vatandaşlar teknolojik ürünlere arka arkaya gelen zamlarla birlikte uygun fiyatlı, indirimli ürünlere yöneliyor. Bunu fırsat bilen dolandırıcılar 2 Şubat 2022'de Ticaret Bakanlığının Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi'ne kaydettirdikleri "trendsiparis.com" adlı internet sitesiyle telefon ve televizyon gibi oldukça yüksek fiyatlı ürünleri piyasanın bin lira ila bin 500 lira altından satışa "sundu".

Cumhuriyet'ten Bora Erdin'in haberine göre sitenin açılmasıyla sattığı ilk ürünleri müşterilerine kargolayan firma, bir süre sonra siparişlerini göndermemeye başladı. Müşteriler firmaya ulaştıklarında "Havale bize ulaşmamış" şeklinde cevaplandı. Bir süre sonra ise hem site hem de çağrı merkezi kapatıldı.

Firma sahiplerinin e-Ticaret platformunda bulunan kayıtlarını göstererek güven yarattıklarını belirten mağdurlar "Müşteriler Ticaret Bakanlığı resmi onayı olunca güvenle alışveriş yapıyorlar. Site 1 hafta açık kalıyor ve kargolar teslim edilmeyince gerçek ortaya çıkıyor. Telefonlar cevap vermiyor. Mağdurlar şimdi alacaklarının peşinde devletten destek istiyor. Devletin e-ticaret sitelerine vatandaşlarının güven duyması için oluşturduğu bu platforma kayıt olan bu siteden alışveriş yapan mağdurlar alacaklarının peşinde" ifadelerini kullandı.

 
Siteye halihazırda ulaşılamıyor. Siteyi açmaya çalışanlar "güncelleme" uyarısıyla karşılaşıyor.


 
"Şikayet Var" adlı platformda ise söz konusu site için 12 şikayet oluşturulmuş. Bunlardan yalnızca birisi çözüme kavuşturulurken kalanların tamamı satın aldıkları ürünleri teslim alamadıklarını ve firmaya ulaşamadıklarını belirtiyor.

milyonluk vurgun dolandırıcı dolandırıcılık online alışveriş trendsiparis.com trend sipariş