Mimarlar Odası'ndan Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Yangına İlişkin Suç Duyurusu

TAKİP ET

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, AOÇ'de çıkan yangını söndürme sürecinde ihmali olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

25 Temmuz günü Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) yangın çıktı. 5 hektarlık alana yayılan yangın Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü'nün çalışmasıyla söndürüldü ancak çok sayıda ağaç zarar gördü. 

Yangının AOÇ'de açılan yollar sebebiyle çıktığını savunan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "AOÇ'ye yol yapanlar, yangına da yol açmışlardır" dedi. Candan, yangına müdahale etmek için gelen itfaiyenin refüjle kapatılan yol sebebiyle geciktiğini, gecikmenin de yangının büyümesine sebep olduğunu belirtti. 

Yangının ardından Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nden yapılan açıklamada, "Başkentin göbeğinde Gökçek döneminde başlayan Atatürk Orman Çiftliği talanı, yol yapımları ile devam ediyor. AOÇ’de  yol açanlar, yangına da yol açıyor. AOÇ’deki  Gökçek döneminde planlanan ve tüm tepkilere rağmen yapılan Beytepe Kavşağı ile Bağlıca yolunu kesen ve Ankara Bulvarı’na bağlayan yolun hemen yakınındaki orman, göz göre göre yandı. Bu yol nedeniyle, orman alanındaki itfaiye yolu refüjle kapatıldığı için yangına müdahale edilmekte gecikildi" denildi.

Suç Duyurusunda Bulunuldu

Yangının çıktığı gün sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Candan, bugün sosyal medya hesabı üzerinden şikayette bulunduklarını duyurdu.

Twitter hesabından suç duyurusu dosyası takip numarasını da paylaşan Candan'ın paylaşımı şu şekilde:

 

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan atatürk orman çiftliği suç duyurusu ayngın aoç