Mısır Dışişleri Bakanı: Türkiye'nin Jestlerini Takdir Ediyoruz

TAKİP ET

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Şükri, katıldığı bir televizyon programında Türkiye-Mısır ilişkisine dair açıklamalarda bulundu.

Canlı yayına konuk olan Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Şükri, "Türkiye'nin Mısır'la yeni bir sayfa açmaya istekli olduğunu gösteren son jestlerini takdir ediyoruz" dedi. Lafta kalan sözler yerine somut eylemleri tercih edeceklerini belirten Şükri, Türk hükümetini, "Mısır'a saldıran 'düşman unsurları' bastırmaya ve Mısır'ın iç işlerine karışmaktan kaçınmaya" davet etti. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Ramazan ayını tebrik amacıyla kendisini aradığını hatırlatan Şükri, görüşmenin “Türkiye'nin Mısır'ın önemiyle alakalı yaptığı açıklamalar ve verdiği sinyaller üzerine gerçekleştiğini” belirtti. Şükri, “Mısır, her iki tarafın da faydasına olacak bir diyalog ve çıkarlara zarar verilmeden uluslararası hukuk kurallarına uygun ilişkiler kurulmasında istekli” diyerek gerekli zemin oluştuğu zaman bunların siyasi görüşmeler şeklinde yapılmasına da önem verdiklerine işaret etti.

Mısır'ın terör örgütü olarak kabul ettiği Müslüman Kardeşler örgütüne ait iki televizyon kanalının yayınlarına, Türk hükümeti tarafından kısıtlama getirilmesinin hemen ardından gelen açıklamalar iki ülke ilişkilerindeki yumuşama sürecinin bir parçası olarak değerlendirildi.

 

 

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Şükri türkiye ilişki jest takdir