Mısır ile Görüşen CHP'yi Vatan Hainliğiyle Suçlayan Çavuşoğlu, Mısırlı Mevkidaşıyla Görüşebileceğini Söyledi

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dışişleri bakanı düzeyince Mısırlı mevkidaşıyla görüşebileceğini belirtti.

2013 yılında yaptığı bir paylaşımda ''Türkiye'de darbelerin destekçisi, Esed'in yakın dostu CHP'nin şimdi de Mısır'da Sisi ve darbecilere koşmasına şaşırmıyoruz'' ifadelerini kullanan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır ile Dışişleri Bakanlığı düzeyinde görüşme gerçekleştirebileceğini söyledi.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile yaptığı görüşme sonrasında basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, Mısır ile gerçekleştirilen diplomatik temaslara işaret ederek ''Bu süreci genişleterek ve derinleterek devam ettirme arzusundayız. Elbette bu süreçte önce istihbaratlarımız görüştü, sonra bakanlıklar devreye girdi, bakan yardımcısı düzeyinde temas oldu. Samih Şukri ile de, yani dışişleri bakanı düzeyinde de böyle bir görüşmeyi gerçekleştirebiliriz" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşıyla daha önce uluslararası platformlarda defalarca görüştüğünü belirterek "İlişkilerimizin en az düzeyde olduğu dönemde bile Mısır'ın, özellikle tabii ki Arap dünyası için, İslam dünyası için, Orta Doğu için, Afrika için önemi ortada ama, Filistin için önemini her zaman vurguladık. Dolayısıyla Mısır'la ilişkilerimizin normalleşmesi demek Fiilistin'e verebileceğimiz desteğin de daha iyi koordine edilebilmesi demektir, daha etkili destek verebiliriz. Önümüzdeki süreçte bu çalışmaları sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı. 

Daha önce Mısır ile yapılan görüşmeler için CHP'yi darbe sevicilikle suçlayan Çavuşoğlu'nun 6. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi halen görevine devam ederken yaptığı görüşmeler dikkatlerden kaçmadı.

mevlüt çavuşoğlı mısır mevkidaş dışişleri bakanlık görüşme