Mısır ile Katar Yeniden Diplomatik İlişki Kuruyor

TAKİP ET

Mısır, üç yıldan fazla bir sürenin ardından Katar ile diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi kararı aldığını açıkladı.

Orta Doğu'da ülkeler arasında barış rüzgarları esmeye devam ediyor. Mısır, üç yıldan fazla bir süre sonrasında Katar ile diplomatik ilişkilerin yeniden tesis edilmesi kararı aldığını açıkladı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılı açıklamada, Mısır ve Katar'ın karşılıklı olarak diplomatik ilişkilerin yeniden başlaması konusunda anlaştığı ifade edildi.

Açıklamada, belirtilen adımın 5 Ocak'ta Suudi Arabistan'da düzenlenen 41. Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Zirvesi'nde varılan uzlaşı çerçevesinde atıldığı belirtildi.

Mısır, pazartesi günü, körfez krizi nedeniyle 2017'den bu yana askıya alınan Katar'a yönelik uçuşların yeniden başladığını açıklamıştı

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, 5 Haziran 2017'de "terör gruplarını desteklediği" suçlamasıyla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmiş ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulama kararı almıştı. Geçtiğimiz haftalarda da Katar ile Suudi Arabistan, anlaşmaya varmıştı.

.

mısır arap katar bahreyn suudi arabistan diplomatik ilişki