Mısır, İskenderiye Limanını Türkiye'ye Devrediyor

TAKİP ET

Navabharat Times'ın haberine göre; Mısır'ın, İskenderiye limanını Türkiye'ye devrettiği öğrenildi.

Navabharat Times'ın haberine göre; Mısır'ın, İskenderiye limanını Türkiye’ye devrettiği öğrenildi. Limanın Filistinlilerin nakli için devredileceği yönünde iddiaların olduğu biliniyor.

İki ülke arasında bu konuyla ilgili görüşmelerin henüz başlangıç aşamasında olduğu açıklandı. İskenderiye'nin satın alınmasının iki ülke arasında yeni bir ticaret ve lojistik merkezi oluşturacağı belirtildi.

Mısır'ın İskenderiye'yi kalkındırmak için Türkiye'nin ekonomik desteğini almayı, ülke genelinde yeni iş fırsatları sağlayarak ekonomik faaliyetleri artırmayı hedeflediği öğrenildi. 

Uzmanlar, Türkiye'nin bölgedeki deneyimi ve altyapısının İskenderiye'nin konumuyla birleştirilmesiyle daha fazla ekonomik büyüme sağlanabileceğini kaydetti. Bu işbirliğinin, Mısır'ın ekonomik sorunlarına çözüm bulmanın yanı sıra, Türkiye'nin Afrika'daki işlerini genişletme yönünde de önemli bir stratejik adım olabileceği biliniyor.

İskenderiye üzerinden yapılacak bu işbirliğinin iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilere de olumlu etki yapabileceği söyleniyor. Anlaşmaya varılması halinde şehir, Türkiye'nin Afrika'ya nakliye ve malzeme tedariki için liman arayışına son verecek.

mısır iskenderiye türkiye iskenderiye limanı afrika