Mısır: Türkiye'nin 'İhvan Kararını' Memnuniyetle Karşılıyoruz

TAKİP ET

Mısır Enformasyon Bakanı, Türkiye'nin İhvan (Müslüman Kardeşler) kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Ankara'nın Türkiye'den yayın yapan Mısırlı muhalif kanalları kapatacağı gündeme gelmiş, konu hakkında açıklama yapan bir Türk hükûmet yetkilisi, kablolu yayın yapan Mekameleen ve Al-Sharq'ın yöneticileriyle temasa geçildiğini bildirilmiş ve bu kanallardan, "Mısır hükûmetine yönelik eleştirilerini yumuşatmaları ve Sisi'ye kişisel olarak saldırmamalarını" istediklerini belirtmişti.

Mısır Enformasyon Bakanı Usame Heykel, Ankara'nın Müslüman Kardeşler'in Türkiye'de yayın yapan televizyon kanallarına yönelik aldığı kararı memnuniyetle karşıladıklarını, bu kararın iki ülke arasındaki tartışmalı konuların müzakere edileceği ortamı oluşturmaya yardımcı olacağını ifade etti.

Mısır Enformasyon Bakanı Heykel, ülkesinin kimseyle düşman olmadığını, ortak çıkarlar temelinde diğer ülkelerle ilişkileri geliştirmek için çaba gösterdiklerini belirtti.

Türkiye'nin kararını 'iyi bir jest' olarak nitelendiren Heykel, "Bir ülkeden başka bir ülke için taraflı yayınlar yapılması kabul edilemez bir durum" ifadesini kullandı.

mısır türkiye muhalif kanal yayın usame enformasyon bakanı ihvan kararı müslüman kardeşler