Mısır Vizesi Nasıl Alınır? Mısır Vize Ücreti Ne Kadar? Evrakları, Başvurusu, Şartları

TAKİP ET

Mısır vizesi Kuzey Afrika'da yer alan Mısır'a giriş yapabilmek için kullanılmaktadır. Kırmızı, beyaz ve siyah olmak üzere 3 farklı renge sahip bayrağı ile bilinen Mısır hem Asya'da hem de Afrika'da yer almaktadır.

Mısır vizesi Kuzey Afrika’da yer alan Mısır’a giriş yapabilmek için kullanılmaktadır. Kırmızı, beyaz ve siyah olmak üzere 3 farklı renge sahip bayrağı ile bilinen Mısır hem Asya’da hem de Afrika’da yer almaktadır.

Mısır’ın bayrağında yatay şeritler bulunmaktadır ve bayrakta Mısır arması vardır. Mısır’ın büyük bir kısmı Kuzey Afrika doğusunda kalmaktadır. Nil Nehri boyunca uzanan Mısır, batıda Libya’ya güneyde ise Sudan’a komşudur. Ülkenin doğusunda ise Filistin ve İsrail yer almaktadır. Mısır ayrıca Kızıl Deniz ve Akdeniz’de kıyıya sahiptir.

Kuzey Afrika’da yer alan ülkeler arasında nüfusu en fazla olan ülke Mısır’dır. Mısır hem Orta Doğu’nun hem de Kuzey Afrika’nın önemli ülkelerinden biridir.

Mısır Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Mısır vize başvurusu yapılır iken Mısır İstanbul Başkonsolosluğundan ya da Mısır Büyükelçiliği’nden yararlanılabilmektedir. Başvuru sahiplerinin gereken evrakları sunması sonucu vize kabul edilmektedir. Gerek kısa süreli gerekse de uzun süreli vizeler için elçilik aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir.

Mısır vize başvurusunda Mısır’a seyahat etmek isteyen kişilerin ilk aşamada seyahat amacını belirlemesi gerekmektedir. Seyahat amacına en uygun olan vize türü seçilmeli ve ona göre başvuru yapılmalıdır. Vize türü belirlenmesi sonrasında iş durumuna ve statüye bağlı olarak vize için gerekli evraklar toplanmalıdır. Bulunulan ilde yetkili olan elçilik ya da konsolosluk üzerinden randevu alınmalıdır. Başvuru için alınılan randevu saati ve tarihi kaçırılmamalıdır. Mısır vize başvurusu şahsi olarak yapılmalıdır. Bunun için konsolosluk ya da elçilik tercih edilebilmektedir. Başvurulan vizenin sonuçları 45 yaş üstü kişiler için 15 günde açıklanabilmektedir.

Mısır Vizesi Başvuru Formu Nereden Alınır, Nasıl Doldurulur?

Mısır vize başvuru formu için resmi konsolosluk sitesi https://www.misirkonsoloslugu.com/misir-vize-basvuru-formu/ linkini yayınlamıştır. Vize başvuru formu doldurulur iken eksiksiz ve doğru bir doldurma yapılmalıdır. F

ormda yer alan bilgiler ile orijinal belgelerin kıyaslaması yapılarak konsolosluğa sunulmalıdır. Linkte yer alan form doldurulur iken bireyler Türkçe ya da İngilizce dillerinden birini tercih edebilmektedir. Başvuru formu doldurulduktan sonra tarih ve imza da atılarak teslimi sağlanmalıdır.

Teslim edilen vize başvuru formunda bilgilerin doğruluğu kabul edilmiş sayılmaktadır. Linkte yer alan formun imzalanması, vize bitimi öncesinde Mısır’dan çıkış yapılacağının kanıtlanması ve Mısır’da yapılan tüm masrafların karşılanabileceği bu ülkeye kanıtlanmalıdır.

Mısır vizesi için başvuru formunda başvuran kişiye ait kişisel bilgilerden iletişim verilerine, adres detaylarından seyahat amacına, aile iletişim bilgilerinden pasaport bilgilerine kadar pek çok detay yer almalıdır. 

Mısır Vizesi Çeşitleri Nelerdir?

Mısır vize türleri içerisinden birine karar verilir iken ilk olarak vizeye başvurma amacı belirlenmelidir. Amaçlara bağlı olarak farklı vize türleri bulunmaktadır. Aşağıda yer alan maddelerde vize türlerini ve amaçlarını detaylı olarak bulabilirsiniz:

C tipi vize: Diğer adı ile kısa süreli vize olarak da bilinen bu vize türü, Mısır’da 90 günü aşmayacak şekilde konaklamak isteyen kişilere özeldir. Bu vize türünde 90 gün içerisinde tamamlanabilecek kültürel faaliyetler, sportif etkinlikler, eğitim ya da diğer yönelimler yer alabilmektedir. Diplomatik, hususi ya da hizmet kapsamı altında pasaporta sahip olan kişiler bu vizeyi almakta muaf tutulmaktadır. Umuma mahsus olarak hazırlanan bordo pasaport sahipleri bu vize için başvuru yapmak zorundadır.

Mısır turistik vize: Mısır ülkesine eğitimden ziyade gezi amacı ile giden bireyler turistik vizeden yararlanabilmektedir. Pek çok gezginin ilgi odağı haline gelen Mısır Piramitleri turistik vize ile gezilebilmektedir. Bu vizenin geçerlilik süresi 90 gün ile sınırlıdır.

Mısır ticari vize: Aynı zamanda iş ve fuar ziyaretleri vizesi olarak da bilinen bu tür 90 günü aşmayacak bir vizeyi vatandaşlara sunmaktadır. Bir bireyin Mısır ticari vizesine başvuru yapabilmesi için elinde Mısır’daki kamu ya da özel bir kurumdan gelen davet mektubu olmalıdır.

Mısır aile, arkadaş ziyaret vizesi: Mısır’da yaşayan aile ya da akrabaları ziyaret etmek için bu vizeden yararlanılabilmektedir. Üç ay geçerli olan bu vizede de ticari vizedekine benzer olarak bir davet mektubu gerekmektedir. Davet mektubu, Mısır’da ikamet eden aile ya da akrabalar tarafından hazırlanmış olmalıdır.

Mısır kültürel ve sportif faaliyet katılım vizesi: Mısır’a yapılacak 90 günü aşmayan sportif ve kültürel faaliyetlerde bu vizeden yararlanılabilmektedir. Başvuru için gidilecek olan kurumdan bir davet mektubu alınmış olmalıdır.

Mısır staj vizesi: Kısa süreli öğrenimlerde de kullanılabilen bu vize, diğer vizelerdeki ile benzer olarak üç ay geçerlidir. Vize başvurusu sırasında staj için ya da eğitim için gidilecek kurumdan bir davet mektubunun alınması zorunludur. Aksi bir durumda staj vizesinin kabul edilmemesi olasıdır.

D tipi vize: Uzun süreli vize olarak da bilinen bu vizeden 90 günden fazla süre konaklamak isteyen kişiler yararlanmaktadır. Bu vize tipi uzun sürecek olan tüm ticari, eğitim ve sportif etkinlikleri kapsamaktadır. Bu tip ziyaretlerde başvuru anında davet mektubunun da sunulması gerekmektedir.

Ülkede transit vize: Transit vize genel olarak Mısır üzerinden başka bir ülkeye gidecek olan kişileri kapsamaktadır. Özellikle Afrika ülkelerinden gelen vatandaşlar Mısır üzerinden geçmek için bu vizeye başvuru yapmalıdır.

Mısır Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Mısır vize evrakları turistik amaçlı gidenler, sigortalılar, öğrenciler gibi farklı gruplar için farklı şekillerde olabilmektedir. Mısır’a turist olarak gitmek isteyen bireylerin sunması gereken evrakların isimleri aşağıda yer almaktadır:

Yukarıda link içerisinde yer alan vize başvuru formu (Formun İngilizce ya da Türkçe dillerinde eksiksiz olarak doldurulması zorunludur. Formda özellikle başvuru sahibinin seyahat amacı, seyahat tarihleri, imzası ve konaklama detayları yer almalıdır.)

10 yıldan daha eski olmayan ve en az iki sayfası boş olan pasaport (Pasaportun ayrıca seyahat sonrasında da en az 6 ay geçerliliği kalmalıdır.)

Pasaportun kimlik verilerini içeren kısmın fotokopisi

Başvuru sahibine ait nüfus cüzdanı fotokopisi

Başvuru sahibinin güncel görünümünü yansıtan 2 adet biyometrik fotoğraf

Kişisel seyahat sağlık sigortası

Kişinin ülkede bulunduğu gün süresince konaklayacağı otel bilgileri

Kişiye ait uçak rezervasyon belgeleri

Kişinin vize talep dilekçesi (Dilekçe içerisinde başvuru yapan kişinin seyahat amacı, süresi, tarihleri ve konaklama verileri yazıyor olmalıdır. Bunlara ek olarak Mısır’dan ayrılma süresi ile ilgili detaylar da İngilizce olarak yazıda bulunmalıdır.)

Yukarıda yer alan belgelerin eksiksiz olarak tamamlanması ve konsolosluğa teslimi zamanında yapılmalıdır. Yukarıdaki belgelere ek olarak öğrencilerden istenen bazı belgeler de bulunmaktadır. Belge detayları aşağıdaki şekildedir:

Öğrenci belgesi

Öğrenciler için hazırlanmış bir sponsor dilekçesi (Konsolosluğa hitaben herhangi bir şirket tarafından hazırlanan dilekçe)

Banka hesap özeti (Yaşı 18 altında kalan öğrenciler için kendilerine sponsor olan kişilerin banka bilgileri)

Başvuru yapan kişi SSK’lı ise vize başvurusunda ek olarak bir belgeye daha ihtiyaç duymaktadır. Bu belge konsolosluk ya da elçiliklere teslim etmek amacı ile bir şirket tarafından hazırlanan dilekçedir. Dilekçe şirkette yer alan antetli kağıda yazılmalıdır.

Mısır Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Mısır vizesi ücreti 30 Dolar olarak belirlenmiştir. Mısır vize başvurusu sırasında ödenecek ücret içerisinde gerek danışmanlık ücreti gerekse de konsolosluk harcı yer almaktadır. Başvurusunu doğrudan konsolosluk üzerinden yapan kişilerin danışmanlık adına bir ücret ödemesine gerek bulunmamaktadır. Vize ücreti içerisinde fotokopi masrafları, fotoğraf ve bilgisayar çıktı paraları da yer almaktadır.

Mısır Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Mısır vizesi başvurularında dikkat edilmesi gereken bazı bilgiler aşağıdaki maddelerde sıralanmıştır:

Mısır vizesi başvurusu onay alan kişilerin vize geçerlilik tarihlerine ve geçerli olan süre periyoduna dikkat etmesi gerekmektedir. Vizenin talep edilen uzunlukta olduğundan emin olunmalıdır.

Mısır vizesinin yaş aralığına ya da gidiş amacına uygun olarak farklı tipleri bulunmaktadır. Yolcular seyahat planı yapar iken vize işlem süresinden yararlanmalıdır. Vize işlemlerinin değerlendirme ve karara bağlanması konsolosluk tarafından belirlenmektedir.

17 ile 45 yaş arasında yer alan yolcuların vize başvuruş tek aşamadan oluşmamaktadır. Online ortamda verilen vize onayı sonrasında Mısır Konsolosluğu üzerinden bir randevu oluşturulmalıdır. Randevuya gidilir iken belirtilen gün ve saatte evrakların teslimi eksiksiz olarak yapılmalıdır. Pasaport teslimi de diğer evrakların yanında gerçekleştirilmektedir. Vize işlemleri sonuçlanmadan seyahat planı yapmak doğru değildir.

Mısır vize kategorilerinde farklı evrak ibrazları gerekebilmektedir. Vize başvurusunda kullanılacak pasaportun seyahat sonrası belirli bir müddet daha geçerli olması gerekmektedir. Ayrıca kullanılacak pasaport içerisinde boş sayfaların olması da önemlidir.

Online ortam üzerinden yapılan başvurular sırasında son aylarda yapılan banka harcamaları da istenebilmektedir. Bu harcamalara ulaşmak isteyen kişiler bankalarının hesap döküm sayfasına girebilmektedir. Kaşe ve imza ile onaylanan bu belge düzenli şekilde teslim edilmelidir.

Mısır Vizesi Neden Reddedilir?

Mısır vize ret nedenleri aşağıdaki şekillerde olabilmektedir:

Yeni yapılan uygulamalara göre Mızır vizesi almak isteyen kişilerin 45 yaş üzeri olmasına dikkat edilmektedir. Bu nedenle diğer yaş grubundaki kişilerin red yeme olasılığı yüksektir.

Türkiye’de iki farklı Mısır konsolosluğu vardır. Birisi Ankara Büyükelçiliği iken diğeri ise Mısır İstanbul Başkonsolosluğu’dur. Vize başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin doğru kurum ile iletişim kurduğundan emin olunmalıdır. Aksi bir durumda başvurunun red yeme olasılığı yüksektir.

Mısır’da kapıda vize uygulaması yoktur. Bu nedenle bazı ülkelerin vatandaşları için bazı kolaylıklar söz konusudur. Bu kolaylıklar arasında harç almama, başvuru süresinin düşürülmesi gibi maddeler yer almaktadır. Kapıda vize için Mısır’a giden kişilerin reddedilme ihtimali yüksektir.

Sahte evrak ya da eksik bilgi nedeni ile pek çok insanın Mısır vize başvurusu red almaktadır.

Mısır vize başvurularında belirli bir yaş sınırının olduğu hesaba katılarak başvuru yapılmalıdır.

10 seneden daha eski bir zamandır kullanılan pasaportların red alma ihtimali oldukça yüksektir. Red yemek istemeyen kişilerin pasaportlarını güncellemesi, yırtık ya da yıpranmış pasaporta sahip olmaması gerekmektedir.

Bankasında en az 3 bin TL olmayan kişilerin vizeleri onay almamaktadır.

Mısır’a gitmek için alınan vizelerin amaçları dışında kullanımının tespiti halinde ülke dışına atılma söz konusu olmaktadır.

Mısır Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Mısır vizesi onay süresi her ülkede farklı işlemektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize onay süresi ortalama bir ay içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak değişen koşullara göre bu süre bir buçuk aya da çıkabilmektedir. Mısır vizesi için başvuru yapacak kişinin yaş olarak 45 üzerinde olması, başvurunun daha kısa sürede sonuçlanabileceği anlamına gelmektedir.

Mısır vize başvuru sonucunun açıklanmasında başvuru yapılan elçilik ya da konsolosluğun yoğunluğu hesaba katılmaktadır. Başvurusunun onaylanmasını hızlandırmak isteyen kişilerin seyahat tarihinden en az iki 
 

mısır vizesi mısıra nasıl gidilir mısırda yaşam mısır mısır vize türleri mısıra nasıl giderim