MİT 2 İran Ajanını Yakaladı

TAKİP ET

MİT ve polis ekipleri Van'da 2'si İran ajanı 8 kişiyi suçüstü yakaladı.

İranlı eski bir askeri kaçırmaya çalışan 2'si İran ajanı 8 kişi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve polis ekiplerinin ortak operasyonu ile derdest edildi.

24 Eylül 2021'de gerçekleştirilen operasyon, MİT'in M.A.'nın İran istihbaratı tarafından İran'a kaçırılacağına yönelik bilgi alması üzerine gerçekleştirildi.

MİT'in aldığı istihbarata göre İran istihbarat servisi, eski asker M.A.'yı İran'a kaçırmak isteyerek, M.A.'nın eşi M.E.'ye, kaçırma olayına yardım etmesi karşılığında 10 bin dolar vermeyi teklif etti. Bunun yanında İran ajanları M.E'nin yardım etmeyi kabul etmemesi durumunda ise İran'da bulunan ailesine zarar vermekle tehdit ettiği öğrenildi.

M.A.'nın kaçırılması için 2 İran ajanının 24 Eylül'de Van'a gönderildiğinin öğrenilmesi üzerine harekete geçen MİT ve emniyet ekipleri şebekeye suçüstü yaparak M.A.'yı kaçırmaya çalışan İranlı S.S. ve Türk M.E.A. derdest edildi. Operasyonlarda şebeye mensup olan diğer 6 Türk vatandaşının da yakalandığı bildirildi.

İranlı eski bir askeri kaçırmaya çalışan'si İran ajanı 8 kişi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve polis ekiplerinin ortak operasyonu ile derdest edildi