MİT'in Yakaladığı Yunan Casusu Suriyeli Her Şeyi İtiraf Etti: İfadesi Ortaya Çıktı

TAKİP ET

MİT tarafından derdest edilen Yunanistan casusu Suriyeli Mohammed Amar Ampara'nın ifadesi ortaya çıktı.

Hürriyet'in haberine göre Yunan istihbaratı adına Türkiye'de casusluk yaptığı belirlenerek Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından derdest edilen Yunanistan vatandaşı Suriyeli Mohammed Amar Ampara, ifadesinde her şeyi itiraf etti.

CNN Türk İstihbarat Şefi Nihat Uludağ'ın aktardığına göre Ampara ifadesinde, 1986'da gittiği Yunanistan'da Yunan istihbaratının kendisiyle temas kurduğunu ve Türkiye'ye casusluk yapması için gönderdiğini itiraf etti.

"Eylemlerimi Adım Adım Yunan İstihbaratına Bildirdim"

Ampara Suriye'de terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki bir bölgede terör örgütüne bağlı bir eğitim kurumunda görev yaptığını itiraf ettiği ifadesinde "Yunanistan’ın istihbarat biriminin talimatı ve telkini ile en az 10 defa Suriye’ye geçtim. Eşime para götürdüm. Yaptığım bütün eylemleri adım adım Yunanistan istihbaratına bildirdim" dedi.

"IŞİD Liderine Para Taşımış"

IŞİD'in sözde emirine para taşıdığınnı itiraf eden Ampara, Suriye'ye 10 defa girip çıktığını, Türkiye'nin göçmenlere kötü davranıp davranmadığını ve sınırlardaki durumu Yunan istihbaratına aktardığını söyledi.

Ampara'nın ayrıca kendisi ile temas kuran 3 Yunan istihbarat elemanının eşgalini ve isimlerini de itiraf ettiği öğrenildi.

mit yakaladığı yunan casusu suriyeli her şeyi itiraf etti ifadesi ortaya çıktı Mohammed Amar Ampara