MIT Profesörü: Selçuk Bayraktar'a Eğitim Verdiğimiz İçin Utanıyorum

TAKİP ET

Alman gazetesi Handelsblatt'a konuşan MIT Fizik Profesörü Max Tegmark, "Selçuk Bayraktar'a burada eğitim verdiğimiz için utanıyorum" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın yüksek lisans-doktora eğitimi aldığı Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) fizik profesörü olarak görev yapan İsveç kökenli ABD'li Max Tegmark, "Bayraktar'a eğitim verdikleri için utandığını" ifade etti. 

Tegmark'ın sözlerini yayımlayan Alman gazetesi Handelsblatt'ın teknoloji muhabiri Stephan Scheuer haberi Twitter hesabı üzerinden uzmanların katil robotların gerçeğe dönüştüğü, otonom silah sistemlerinin yasaklanması gerektiğini söylediğini belirterek paylaştı. Scheuer paylaşımında Türkiye'nin ürettiği İHA'lar gibi otonom silah sistemlerine de değindi. Selçuk Bayraktar, yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra MIT'de burslu olarak yüksek lisans-doktora teklifi almıştı.

Bayraktar, MIT'deki eğitimi sürecinde İnsansız Helikopter Sistemlerine agresif manevra yapma kabiliyeti kazandıracak otomatik uçuş kontrol algoritmaları alanında çalışmalar yürüttü.

selçuk bayraktar siha iha erdoğan mıt