MİT, Türkiye'den Ayrılması İçin Suriye Muhalefetine Süre Verdi İddiası

TAKİP ET

MİT Başkanı Hakan Fidan'ın Suriye İstihbarat Örgütü Başkanı El Muhaberat Ali Mamluk ile görüştüğü belirtilirken MİT'in, Türkiye'den ayrılması için Suriye muhalefetine süre verdiği ileri sürüldü.

Fransa merkezli istihbarat sitesi Intelligence Online'ın iddiasına göre Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, Suriye İstihbarat Örgütü El Muhaberat'ın Başkanı Ali Mamluk ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Rusya aracılığıyla gerçekleştirildiği ileri sürülen görüşmeden "Memnun edici sonuçlar çıkmadığı, ancak iki tarafın da birbirlerinden taleplerini dile getirdiğı ve duruşlarını anlattığı" iddia edildi. 

İşgalci Rusya'nın propaganda kanalı olması nedeniyle güvenilirliği düşük olan Sputnik’in Arapça bölümü MİT’in, Türkiye’de bulunan Suriyeli muhaliflerle görüştüğünü ve en geç yıl sonuna kadar ülkeyi terk etmelerini istediğini ileri sürdü.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'na (SMDK) kararın iletildiği iddia edildi.

Benzer bir iddia geçen günlerde de İran medyası tarafından dillendirilmişti ancak bu iddia Suriye muhalefeti tarafından yalanlanmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarı mensuplarının bir süredir yaptığı açıklamalar Türkiye'nin Suriye ile barışmak istediğine işaret ediyor. Ancak son iddiaların Rus ve Fars dezenformasyonu olma ihtimali de var. Bu iddialara ilişkin Türkiye tarafından ise henüz herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.

mit mit başkanı hakan fidan suriye suriyeyle normalleşme