Mitingi İYİ Parti Denizli Teşkilatı İstedi

TAKİP ET

Gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Parti'nin Denizli'de yaptığı mitingin Genel Merkez değil, Denizli teşkilatının talebi üzerine gerçekleştiğini açıkladı.

Gazeteci İsmail Saymaz, İYİ Parti'nin Denizli'de gerçekleştirdiği mitinge ilişkin açıklamalarda bulundu. Saymaz şunları söyledi:

"Meral Akşener bugüne kadar hep şehir ve esnaf ziyaretleri yapmıştı. Fakat bugün ilk kez Denizli'de bir miting gerçekleştirildi. Bunun sebebi de şu, özellikle Lütfü Türkkan olayından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, sayın Akşener'i hedef alan, doğrudan onu itham eden açıklamalar yapmıştı. 

İYİ Parti buna bir cevap olarak bu mitingi gerçekleştirdi. Doğrusu İYİ Parti Genel Merkezi değil, İYİ Parti Denizli örgütü bu taleple geldi ve Erdoğan'a bir yanıt olması bakımından 'İşte biz sokaktayız, şehirlerdeyiz ve buraları terk etmeyeceğiz. Güçlü bir şekilde, kararlı bir şekilde karşınızda duracağız' demek adına bu mitingi gerçekleştirdi. 

AKP'den Transfer Edilen Faruk Acar Alandaydı

Mitingde binlerce insan vardı. Yani rivayet muhtelif, 20-25 bine kadar sayıyı artıranlar oldu ama alan içerisinde gözün alabildiği her yer büyük ve coşkulu bir kitleyle doluydu. Doğrusu, İYİ Parti'nin AK Parti'den transfer ettiği siyasi danışmanı Faruk Acar da alandaydı ve Faruk Acar bir orkestra şefi gibi meydanın nabzını tuttu. Bunu söylemek zorundayız.

Alanda özellikle ekonomik talepleri içeren pankartlar ve dövizler hazırlanmıştı. 3600 ek gösterge konusu, emeklilikte yaşa takılanlar konusu, son dönemdeki enflasyon ve yoksulluk konusu mitingin öne çıkan unsurlarındandı ki alanda bazı hanımefendiler tencere tava çaldılar, ekonomik durumu protesto ettiler. Öte yandan alanda yine erken seçim talebinin öne çıktığını söyleyebilirim.

Zaten Akşener de konuşmasında buna açıklık getirdi. Güncel tartışmalardan 'nas' meselesine açıklık getirdi. Yani 'Nası faiz meselesinde hatırlıyorsunuz da, kayırmacılıkta, torpilde, partizanlıkta neden hatırlamıyorsunuz?' diyerek cevap vermiş oldu. Alanın çok coşkulu olduğunu tekrar edeyim. Bu aynı zamanda erken seçim olur mu, olmaz mı tartışması sürerken İYİ Parti tarafından atılmış bir işaret fişeği olarak kabul edilebilir.

Pazartesiden İtibaren Ekonomik Talepleri Konu Alan Yeni Bir Kampanya Dönemine Giriyoruz

Bugünden yarına İYİ Parti biz mitinglere devam edeceğiz demiyor. Aslında Akşener gezmediği 12 ilin kaldığını, bu illerde ziyaretlerine devam edeceğini söylüyor ancak Ocak-Şubat-Mart aylarından itibaren özel gündemli mitinglere başlayacağını söylüyor. Örneğin çiftçiler, işçiler, EYT'ler gibi belli ve özel sorunlu gruplara, onların taleplerini ilan etmeye yönelik silsile halinde mitinglere gideceklerini söylüyor.

Faruk Acar'la miting sırasında konuştum. Acar, pazartesiden itibaren artık yalnızca ekonomik talepleri konu alan yeni bir kampanya dönemine gireceklerini söyledi.  Dövizin yükselmesi, faiz politikası, giderek artan yoksullaşma ve işsizlik meselesinin artık İYİ Parti'nin gündemine gireceğini söyledi. Akşener vatandaşı konuşturma geleneğini burda da sürdürdü. Denizlili Döne isimli bir hanımefendiyi kürsüye çıkardı. O da çok alkış aldı."

Mitingi İYİ Parti Denizli Teşkilatı İstedi faruk acar ekonomi