Moderna'nın CEO'su: Salgının Bitişi İçin Önümüzde Bir Yıl Var

TAKİP ET

Çin Virüsü'ne karşı aşılamada büyük rol oynayan Moderna'nın CEO'su Stephane Bancel, salgının gidişatına ilişkin açıklama yaptı.

2019 yılının sonun Çin'in Wuhan kentine ortaya çıkarak dünya genelinde 5 milyona yakın insanın hayatını kaybetmesine, milyonlarcasının da ekonomik ve sosyal zorluklarla karşı karşıya gelmesine neden olan Çin Virüsü'ne karşı aşı geliştiren firmalardan biri olan ABD merkezli Moderna'nın CEO'su Stephane Bancel, salgının gidişatına ilişkin dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Bancel İsviçre basınından Neue Zuercher Zeitung'a yaptığı açıklamalarda aşı üretiminin hızlanması vesilesiyle salgının bir yıl içinde nihayete erebileceğini kaydetti.

Aşı sektöründe son 6 ayda yaşanan genel üretim kapasitesi artışına bakıldığı takdirde 2022 yılının ortalarına doğru tüm insanlık için yeterli aşı sayısına ulaşılacağını belirten Bancel, bebeklerin aşılanmasına da yakında başlanacağını bildirdi.

Salgın 2022'nin İkinci Yarısında Bitecek

Yaygın aşılamanın gerçekleşmesiyle birlikte aşılarını yaptırmayanların da kendiliğinden bağışıklık kazanacağını belirten Moderna CEO'su, "Çünkü Delta varyantı çok bulaşıcı. Bu durum sonunda grip gibi bir hal alacak. Aşı olup iyi bir kış geçirebilecek, ya da aşı olmayıp hasta olma riskini göze alacaksınız. Belki de hastanede tedaviyle sonuçlanacak" dedi.

Salgının sona erip normal hayata geri dönüşün başlaması içinse önümüzdeki yılın ikinci yarısını işaret eden Bancel, "Bugünden itibaren konuşmak gerekirse, önümüzde 1 yıl var farz edebiliriz" ifadelerini kullandı.

Moderna'nın CEO'su Salgın Bitişi İçin Önümüzde Bir Yıl Var