Moldova Cumhurbaşkanı'ndan Halka Savaş Uyarısı: Tüm Risklere Hazır Olun

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik istila hazırlığına ilişkin açıklama yapan Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, halkı her ihtimale hazırlıklı olmaya çağırdı.

Rusya'nın Ukrayna sınırına 100 binden fazla asker ve bu birlikleri destekleyici ağır silahlar yığmış olması nedeniyle Doğu Avrupa'daki gerginlik had safhaya çıkmış durumda.

Gerginliğin giderek arttığı bölgede bulunan küçük bir ülke olan Moldova'nın Cumhurbaşkanı Maia Sandu, vatandaşlarına seslendiği açıklamasında dünya ülkelerinin açıklamalarının savaş riskinin çok yüksek olduğunu işaret ettiğini belirterek "Umuyoruz ki bu riskler gerçekleşmez ve diplomatik bir çözüm bulunur. Ama en kötü senaryoya da hazırlıklı olmalıyız. Tüm risk olasılıkları değerlendiriyoruz, buna mecburuz” ifadelerini kullandı.

Qırım Haber Ajansı'nın haberine göre Moldova devlet televizyonu TV8'e konuşan Maia Sandu, Rusya ve ABD arasında Ukrayna konusunda diplomatik bir çözüm şansının halen bulunduğunu işaret eden Sandu, "Hazırlıklı olmak ne demek? Bu risklerin ne olduğunu bilmek, bilgiyi güvenilir kaynaklardan öğrenmek demek" dedi.

Birçok politikacının Moldova'nın savaş istediğini iddia ederek dezenformasyon yarattığını belirten Sandu, "Biz barışçıl bir ülkeyiz ve diğer ülkeler için tehlike oluşturmuyoruz. İç işlere odaklanmak için barışa ihtiyacımız var” diye konuştu.

moldova cumhurbaşkanı maia sandu rusya ukrayna savaş uyarı