Moldova'nın Yeni Cumhurbaşkanı "Rus Ordusu Ülkemizden Çıksın" Dedi Rusya'nın Yanıtı Gecikmedi

TAKİP ET

Demokrasi yanlısı yeni Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu'nun Rus ordusunu bölgeden çekilmesi gerektiği konusundaki sözleri üzerine Kremlin'den yanıt geldi.

Rusya ve Kafkasya bölgesi muhabiri olan Ceyhun Aşirov, Moldova'nın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Maia Sandu'nun ikinci kez Rus Ordusu'nun ülkesinden çıkmasını talep ettiğini aktardı.

Moldova’da gerçekleştirilen seçimin ardından Rusya yanlısı Cumhurbaşkanı İgor Dodon'a karşı zafer kazanan Maia Sandu AB, ABD ve Rusya ve Romanya Büyükelçileri ile görüşmüştü.

Devir teslim için 23 Aralık tarihini bekleyen demokrasi yanlısı Cumhurbaşkanı Maia Sandu Rus Ordusunun ülkesinden çıkmasını talep etti.

Sandu'nun "Rus askeri ülkemizden çıksın" açıklamasına Kremlin'den acil yanıt geldi. Putin'in basın sekreteri Dmitry Peskov, "Rusya çok önemli işlevler yerine getiriyor ve elbette, uluslararası hukukun ruhuna ve lafzına dayanan Transdinyester'deki statükonun değiştirilmesi ciddi bir istikrarsızlığa yol açabilir" ifadelerini kullandı.

maia sandu moldova kremlin dimitry peskov yanıt geldi ceyhun aşirov moldova yeni cumhurbaşkanı rus askeri moldovadan çekilsin rus ordusu ülkemizden çıksın dedi yeni cumhurbaşkanı moldova avrupa birliği rus yanlısı a