Molla Basını Türk Karşıtlığına Hız Verdi

TAKİP ET

İran'ın faşist molla rejiminin kontrolündeki basın yayın organları Türkiye ve Azerbaycan karşıtlığına devam ediyor.

İran'ın faşist molla rejiminin kontrolündeki basın, Türkiye ve Azerbaycan karşıtı yayınlarını son günlerde artırdı. Molla rejiminin anayasasına göre bağımsız faaliyet sürdürmesi imkansız olan İran basınınında son günlerde artan Türkiye ve Azerbaycan karşıtlığının nedeni olarak Azerbaycan'ın II. Karabağ Savaşı'nda işgal altındaki vatan topraklarını kurtarması ve bölgede Türkiye'nin de desteğiyle çok ciddi bir güç olduğunu ispatlaması gösteriliyor.

Dün "Donya-ye Egtesad" adlı gazete, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın epilepsi ve kanser hastası olduğunu öne sürmüştü.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde rejime ait televizyonlardan birinde doğrudan Türkiye ve Azerbaycan hedef alınarak soydaş iki Türk ülke "kavmiyetçi bir geçmişe sahip olmakla", Erdoğan ve Aliyev "II. Karabağ Savaşı sonrasında ırkçı açıklamalar yapmakla" ve Aliyev ülkesini "Azerbaycancılıktan Türkçülük ve Osmanlıcılığa götürmekle" suçlandı.

Bugün yayımlanan İran gazetelerinde ise aynı propaganda devam etti. Gazetelerin tamamı Azerbaycan ve İsrail arasındaki diplomatik ilişkileri Tahran karşıtı bir komplo olarak gösterirken II. Karabağ Savaşı'nda savaşmak üzere Suriye'den IŞİD militanlarının götürüldüğünü iddia ediyor.

Konuya ilişkin bilgi veren ve değerlendirmede bulunan Güney Azerbaycan Türkü gazeteci Taha Kermani, "Günlerdir İran'da bir çok üst düzey askeri ve siyasi makamdan Türkiye ve CB Erdoğan'a en ağır suçlamalar yönelten onlarca hakaretamiz açıklamaya rastladım ama Türk siyaseti ve medyasında tık yok... İran ile ilgili gazetecilik zorlukları dediğimizde tam da bundan bahsediyoruz!" ifadelerini kullandı.

 

Molla Basını Türk Karşıtlığına Hız Verdi