Molla Rejimi, Güney Azerbaycan'da 35 Türk'ü Tutukladı

TAKİP ET

İran'ın faşist molla rejimi, Güney Azerbaycan'da pek çok soydaşımızı öldürdü, tutukladı.

İran'ın faşist molla rejiminin Azerbaycan'a karşı Ermenistan'ı desteklemesi ve Güney Azerbaycan Türklerini yok sayması nedeniyle bir süredir Güney Azerbaycan'ın tarihi başkenti Tebriz ve Sulduz, Urmiya, Kazvin gibi pek çok kentinde protesto gösterileri düzenleniyordu.

Mahsa Amini'nin rejimin ahlak polisi tarafından "başını şeriata uygun şekilde örtmediği" gerekçesiyle gözaltına alınması ve gözaltındayken öldürülmesinin ardından protestolar İran'a sıçradı.

İran'da ve Güney Azerbaycan'da meydana gelen protestolara Fars polisinin şiddetle müdahale etmesinin ardından gösteriler sokak çatışmalarına dönüştü. Güney Azerbaycan'da soydaşlarımız İran güçlerine karşı direniş gösterdi. Protestolar gece boyunca sürdü. Molla rejiminin güçleri soydaşlarımıza ateş açtı.

Dün gece Tebriz'de kaydedilen çatışma görüntüleri:

Molla Rejimi Güney Azerbaycan'da Katliam Yaptı

Pek çok Türk şehrinde soydaşlarımız öldürüldü. 20 yaşındaki Hadis Nacafi, 16 yaşındaki Türk genci Seyit Mehdi Musavi, 36 yaşındaki Cavad Haydari, Mehrdad Gurbani ve Aysan Mandan Pasand molla rejimi tarafından vahşice katledildi.

Güney Azerbaycanlı Cavad Haydari, Molla Rejimi Tarafından Katledildi: Kız Kardeşi Mezarı Başında Saçını Kesti

 

Güney Azerbaycanlı gazeteci Mesut Haray'ın aktardığına göre 35 soydaşımız Fars polisi tarafından tutuklandı.

Miyana kentinin Muallim meydanında tutuklananlar arasında Türk şair Hüseyin Rezmi'nin oğlu Yaşar Rezmi'nin de bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca Tebriz'de tutuklananlar arasında Türk film yapımcısı Mohammad Siakmania'nın da bulunduğu öğrenildi.

molla rejimi güney azerbaycan 35 türk tutukladı sivil katliam tebriz