Molla Rejimi Saldırıya Uğrayan Nükleer Tesisin Hasar Gördüğünü İtiraf Etti

TAKİP ET

Başkent Tahran yakınlarında bulunan nükleer tesis geçtiğimiz ay saldırıya uğramış, o günden bu yana molla rejiminden gelen açıklamalarda tesisin hasar gördüğü iddiaları ısrarlı biçimde yalanlanmıştı.

Molla rejiminin, tesisin hasar görmediğini iddia ettiği açıklamalarını yalanlayan uydu görüntüleri geçtiğimiz günlerde yayımlanmıştı. 

Söz konusu görüntülerin ifşa olmasından 4 gün sonra molla rejimmin resmi haber ajansı IRNA'ya konuşan hükümet sözcüsü Ali Rebii, İran Atom Enerjisi Kurumu'na ait tesisin saldırıda hasar gördüğünü itiraf etti.

"Ekipman hasar görmedi. Çatıda hafif hasar vardı. Uydu görüntüleri, çatı tadilat için kaldırıldığında çekilmiş" diyen Rebii saldırı için İsrail'i suçlayarak "Bu saldırıları İran'ı durdurmak ve dünyanın İran ile görüşmesinin gerekmediğini göstermek amacıyla Siyonist rejim yapmıştır"  diye konuştu.

Molla rejiminin nükleer programdan taviz vermemesi nedeniyle Batılı ülkelerin ambargosu nedeniyle halkı ciddi bir fakirlikle karşı karşıya olan İran'ın nükleer tesislerine yönelik olarak geçtiğimiz yıllarda birçok saldırı gerçekleştirildi.

Molla rejimi bu saldırılardan İsrail'i sorumlu tutarken, Tel Aviv yönetiminden Tahran'ın iddialarına ne bir yalanlama ne de onaylama yönünde bir açıklama gelmiyor.

İsrail'in İran'ın nükleer silah sahibi olması ihtimali karşısında endişe taşıyor. İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in görev süresi bitmeden önce yaptığı son resmi yurt dışı ziyaretinde konuşan ABD Başkanı Joe Biden, "İran'ın benim başkanlığım süresince asla nükleer silah sahibi olamayacağını söyleyebilirim" demişti.

Molla Rejimi Saldırıya Uğrayan Nükleer Tesisin Hasar Gördüğünü İtiraf Etti