'Montrö Bildirisi'ne Destek Veren Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit Askeri Lojmandan Ayrıldı

TAKİP ET

100'ü aşkın emekli amiralin Montrö Sözleşmesi ve 'sarıklı amiral' bildirisine destek veren eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit gelen tebligat üzerine askeri lojmandan ayrıldı.

Yüzden fazla emekli amiral hükümet yandaşlarının Kanal İstanbul üzerinden tartışmaya açmak istediği Montrö Sözleşmesi'nin korunmasını ve TSK'da "sarıklı amiral"lerin yapılanmasına engel olunmasını tavsiye ettikleri "bildiri" hükümet tarafından darbe girişimi olarak gösterilmeye çalışılmış ve emekli amiraller günlerce gözaltında tutulmuştu.

Nereye baksa darbe gören hükümetin cadıavı başlatması sonrasında İçişleri Bakanlığı eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Bülent Bostanoğlu, Eşref Uğur Yiğit ve Murat Bilgel hakkındaki koruma kararını kaldırmıştı. Sonrasında ise Milli Savunma Bakanlığı 3 ismin de 15 gün içinde lojmanı boşaltmasını istedi.

Müyesser Yıldız'ın haberine göre, lojmanın boşatılmasına yönelik tebligatın ilk gönderildiği kişi olan Eşref Uğur Yiğit mahkemeye yapılan itiraz başvurusunun neticesini dahi beklemeden lojmandan ayrılarak 95 yaşındaki annesinin yanına taşındı.

'Montrö Bildirisi'ne Destek Veren Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit Askeri Lojmandan Ayrıldı