Montu Bile Olmayan Depremzede Çocuklar Yine Erdoğan'ın Önüne Dizildi

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli Afşin ve Elbistan'ı ziyaret etti.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu.

Afşin ilçesinde konuşan Erdoğan, "Evini taşıyacak depremzedelerimize 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibarı ile ödemeye başlıyoruz" açıklamasını yaptı. Erdoğan'ın konuşması sırasında kürsünün önüne montu bile olmayan depremzede çocukların dizilmesi dikkat çekti.

Erdoğan'ın Afşin'deki açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Deprem hayatını kaybeden Afşin’li kardeşlerime bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken, tüm yakınlarına sabırlar niyaz ediyorum. Millet olarak hepimizin başı sağ olsun. Gerek hava şartları gerekse deprem alanının genişliği sebebiyle çeşitli zorluklarla karşılaşmış olsak da ilk günden itibaren sizlerin yanındayız.

Kamu kurumlarımızla, belediyelerimizle, STK’larımızla ilçemizi bir an önce ayağa kaldırmanın gayreti içinde olduk. Kahramanmaraş genelinde olduğu gibi, Afşin’de de deprem sonrasında yaraların hızla sarılmaya başlandığını görüyoruz. Bugüne kadar köylerle birlikte ilçemizde ihtiyaç duyulan çadırlar dağıtıldı. Şimdi konteynerleri süratle yerleştirerek, çadırlardan konteyner kentlere geçmeye başlayacağız.

Yakınını, evini, eşyasını depremde kaybeden vatandaşlarımızı maddi külfetlerini hafifletecek adımları atıyoruz. Evleri kullanılamaz hale geldiği için kiraya çıkacak depremzedelerimize 3 bin lira ila 5 bin lira arasında kira yardımı yapıyoruz. Bunun için evini taşıyacak depremzedelerimize 15 bin lira taşınma yardımını bugün itibarı ile ödemeye başlıyoruz.

Depremde vefat eden vatandaşlarımızın yakınlarına da acil ihtiyaçları için 100 bin lira veriyoruz. Felaketten etkilenen vatandaşlarımıza 10’ar bin lira ödeme yapıyoruz. Depremzedelerimizi en kısa sürede kalıcı konutlara kavuşturmak için de yoğun gayret gösteriyoruz.

Deprem bölgesinin tamamında Mart ve Nisan aylarında temelini atacağımız konutların ve köy evlerinin sayısı 309 bini buldu."