Moskova'da Konser Salonuna Silahlı Saldırı: Ölü ve Yaralılar Var

TAKİP ET

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus Belediye Binası'ndaki konser salonunda silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Kamuflaj giyen 4 kişi, Moskova'daki Crocus Belediye Binası'ndaki bir konser salonunda silahlı saldırı gerçekleştirdi. Saldırganlar konser salonuna ateş ederek girdi. Yapılan saldırıda ölü ve yaralıların olduğu aktarılırken bölgedeki insanların da tahliye edildiği açıklandı. 

Saldırının ardından binada patlama yaşandığı ve çatışma çıktığı da ifade edildi. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, büyük bir kalabalığın konser salonundan kaçmaya çalıştığı ve ardından silah seslerinin duyulduğu görülüyor.  Aynı zamanda pek çok yerde yaralı ve ölülerin hareketsiz halde yattığı da kameralara yansıdı. 

Öte yandan Moskova'da saldırının gerçekleştirildiği konser alanında 6 bin 200 koltuk olduğu ve tüm biletlerin tükendiği aktarıldı. 

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, yaptığı ilk açıklamada bunun büyük bir trajedi olduğunu kaydetti.  Saldırıda ölenlerin olduğunu doğrulayan Sobyanin, taziye dileklerini bildirdi. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı da olayla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Moskova’da yaşananlar kanlı bir terör saldırısıdır. Uluslararası toplumun tamamı bu terör saldırısını kınamalı."

Rusya Güvenlik Konseyi'nin yaptığı açıklamada ise saldırganların idam edilmesi gerektiği söylendi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Ölüme ölümle karşılık verilmeli. Teröristler idam edilerek öldürülmeli, ailelerine baskı yapılmalı. Saldırısının arkasında Ukrayna varsa, yetkililer de dahil olmak üzere hepsi bulunup yok edilmeli."

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da Rusya'daki saldırıyı kınadı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Moskova’daki bir konser salonuna bu akşam (22 Mart) düzenlenen saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Masum sivilleri hedef alan bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Rus halkına ve Rusya Hükümetine en derin taziyelerimizi sunuyoruz."

moskova rusya putin silahlı saldırı ölü moskova belediye başkanı