MOSSAD'a Bilgi Sızdıran 6 Kişi Tutuklandı

TAKİP ET

İstanbul'da düzenlenen operasyonda MOSSAD'a bilgi sızdıran 6 kişi tutuklandı.

MOSSAD'a bilgi sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen aralarında bir özel dedektifin de bulunduğu 7 şüpheliden 6’sı tutuklandı.

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalanan 7 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılarak sorgusu yapılan şüpheliler, tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildiler. Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğince sorgulanan 7 şüpheliden 6’sı tutuklanırken, 1 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. 

Türkiye'de Yakalanan MOSSAD Ajanları Suriye, Irak, Lübnan ve Filistin Uyruklu Çıktı

AKP'li Adalet Bakanı Tunç'tan Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mossad'a bilgi sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen, aralarında 1 özel dedektifin de bulunduğu 7 şüpheliden 6'sının tutuklanmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Tunç, "Edindikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a sattığı tespit edilen şüphelilere yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında; Gözaltına alınan 7 şüpheliden 6’sı ‘Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme suçundan tutuklanmış, 1 şüpheli için adli kontrol uygulanmıştır. 2021 Ekim ayından itibaren farklı tarihlerde açılarak devam eden soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında 57 şüpheli ve sanığın tutukluluğu halen devam etmekte olup, aynı suçtan tutuklu sayısı 63’e yükselmiştir" dedi. (DHA)

mossad israil Filistin AJAN mossad ajanı